17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Χανιά, έρημη πόλη: Φωτογραφίες από την πρώτη ημέρα lockdown

Ημερομηνία:

Μοιάζει με κακοπαιγμένο σίκουελ από αυτά που βγαίνουν για να κεφαλαιοποιήσουν στην επιτυχία μίας προηγούμενης ταινίας αυτή η καραντίνα. Στην περίπτωσή μας αυτή η ταινία είναι θρίλερ και πρωταγωνιστές και στη συνέχειά της καλούμαστε να είμαστε εμείς.

Και τα Χανιά σήμερα τελούν υπό καραντίνα, είναι μία έρημη πόλη.

Λιγοστοί άνθρωποι περπατούν στους δρόμους, αρκετοί σχετικά γρήγορα αφού η βουβή και κενή από ανθρώπους εικόνα των δρόμων τους κάνουν να μοιάζουν πιο απειλητικοί. Κάποιοι λίγοι στέκουν όρθιοι σε κάποια καφετέρια – ντελίβερι.

Στους κεντρικούς δρόμους της πόλης λίγα αμάξια κυκλοφορούν, πιθανότατα για τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ που μετατρέπονται ξανά από το μέρος της τροφοδοσίας των ανθρώπων με τα προϊόντα πρώτης ανάγκης και σε τόπο κοινωνικής συνάθροισης. Πολλοί θα είναι οι συνάνθρωποί που θα σπεύδουν κάτι να αγοράσουν για να σπάσουν την μοναξιά και τη μονοτονία τους.

Κενή και η δημοτική αγορά. Κάποια καταστήματα μένουν ανοιχτά, εδώ ένα κρεοπωλείο και πιο πέρα ένα ψαράδικο, όμως οι άνθρωποι εντός της αγοράς μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Με την καραντίνα είδαμε ξανά να βγαίνουν τα ποδήλατα. Ίσως να μην έχουν βγει τόσα πολλά, όμως η απουσία πεζών ανθρώπων αλλά και αυτοκινήτων κάνει την παρουσία τους να μοιάζει πιο έντονη στο χώρο.

Αρκετοί και αυτοί που κάνουν γυμναστική τρέχοντας στους άδειους δρόμους της πόλης ή βγάζουν τον σκύλο τους βόλτα. Είναι ένας τρόπος και αυτός για να βγεις από το σπίτι.

Δείτε φωτογραφίες από την πρώτη μέρα της καραντίνας στα Χανιά:

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...