16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Χανιά: Αντιδρούν οι γονείς του 17ου Δημοτικού για τη διακοπή του ολοήμερου

Ημερομηνία:

Την αντίδραση του Συλλόγου γονέων του 17ου Δημοτικού σχολείου Χανίων προκαλεί η διακοπή λειτουργίας των ολοήμερων τμημάτων, μετά την αποχώρηση εκπαιδευτικών με άδειες κύησης ή ασθένειας και την αδυναμία αναπλήρωσής τους. Η Δ/νση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, απαντά ότι έχει εξαντληθεί ο κατάλογος με τους αναπληρωτές.

Όπως τονίζουν οι γονείς, η ξαφνική διακοπή της λειτουργίας των ολοήμερων τμημάτων ανατρέπει τελείως τους οικογενειακούς προγραμματισμούς.

Η δ/ντρια της πρωτοβάθμιας, Πόπη Ψαρουδάκη, ανάφερε ότι έχει ζητηθεί από το υπουργείο Παιδείας η έγκριση επιπλέον οκτώ αναπληρωτών προκειμένου να καλυφτούν  διάφορες ανάγκες που έχουν προκύψει σε σχολεία του νομού, αλλά προς το παρόν είναι άγνωστο εάν και πότε θα εγκριθούν αυτές οι προσλήψεις.

Όπως εξήγησε προτεραιότητα δίνεται σε σχολεία στα οποία η αποχώρηση εκπαιδευτικών με άδεια έχει σαν αποτέλεσμα να σταματά η λειτουργία τάξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σύλλογος Γονέων, θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρωτοβάθμια, το πρωί της Παρασκευής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...