21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Χανιά: Τι πραγματικά ισχύει με το αποκρουστικό θέαμα με τα ανασκολοπισμένα πουλιά στην πινακίδα της Eurobank; | Φωτός

Ημερομηνία:

Χανιά, Οδός Ελευθερίου Βενιζέλου και ο μοναδικός τρόπος που σκέφτηκαν οι υπεύθυνοι της Eurobank για να κρατήσουν την “πολύτιμη” ταμπέλα τους καθαρή από τα πουλιά και τα περιστέρια, ήταν να τοποθετήσουν όρθια σύρματα – καρφιά.

 

Εκεί, πάνω από την είσοδο του καταστήματος, πλέον κείτονται νεκρά πουλιά, προσφέροντας, άθελά τους (;) ένα αποκρουστικότατο θέαμα στους περαστικούς και στους πελάτες τους.

Ανύποπτα περιστέρια, όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστρια στο “Αγώνα της Κρήτης”, ανασκολοπίζονται πάνω από την πινακίδα της Eurobank και κρέμονται ως ένα μήνυμα εκφοβισμού προς τους πολίτες;

Η ενέργεια των υπευθύνων της Eurobank δείχνει δυστυχώς νοσηρότητα. Κι αφού δεν έχουν ευαισθησίες για τα άκακα περιστέρια, σύμβολο άλλωστε και της ειρήνης, γιατί να έχουν για όλους εμάς;

Να αναφέρουμε πάντως εδώ ότι η συγκεκριμένη πρακτική είναι αρκετά διαδεδομένη και στο εξωτερικό όπου εταιρείες πουλάνε ειδικά κατασκευασμένα καρφιά ώστε τα πουλιά να μην κάθονται σε περβάζια κτιρίων ή σε πινακίδες. Όμως, υπάρχουν και αντιδράσεις αφού, ενώ οι εταιρείες που τα πουλάνε υποστηρίζουν ότι τα πουλιά δεν κινδυνεύουν από την τοποθέτηση των συγκεκριμένων καρφιών, η πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Ήδη σε χώρες όπως η Νέα Ζηλανδία, αλλά και στην Αγγλία και σε άλλες περιοχές ψάχνουν για εναλλακτικές λύσεις αφού είναι κοινή διαπίστωση ότι πολλά πουλιά είτε ακρωτηριάζονται ή πεθαίνουν πάνω στα καρφιά, όπως συνέβη και εδώ, με ένα περιστέρι να κρέμεται σουβλισμένο πάνω από την κεντρική πινακίδα της Eurobank.

Τα συγκεκριμένα καρφιά που χρησιμοποιεί το υποκατάστημα της Eurobank στα Χανιά πρέπει να είναι παλαιού τύπου αφού δείχνουν προς τα πάνω και παρουσιάζονται αιχμηρά.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι η ίδια λογική που χρησιμοποιείται για να αποδιώχνουν πουλιά και άλλου είδους ζώα, έχει επεκταθεί πλέον και σε ανθρώπους αφού σε πολλές περιοχές του κόσμου, τοποθετούν καρφιά ενάντια στους ανθρώπους που έχουν μείνει χωρίς στέγη, ώστε να μην κοιμούνται σε συγκεκριμένα σημεία. Η αρχιτεκτονική του αστικού τοπίου αλλάζει και γίνεται πιο εχθρική σε συγκεκριμένες “μη οικονομικές” κοινωνικές ομάδες αλλά και σε σχέση με πουλιά και άλλα ζώα.

Στο πλαίσιο αυτό, η επέκταση της λογικής των καρφιών και στους ανθρώπους δεν αποδεικνύει τίποτ’ άλλο παρά την εξαρχής νοσηρότητά της.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...