23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Χανιά: Κόμματα, φορείς, εργατικά σωματεία καλούν στη γενική απεργία της Τετάρτης

Ημερομηνία:

Μεγάλη η κινητοποίηση και στα Χανιά για την πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 6 Απριλίου στις 10 το πρωί στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Παραθέτουμε μια σειρά από ψηφίσματα και ανακοινώσεις οργανώσεων και φορέων για την απεργία της Τετάρτης.

Εργατικό Κέντρο Χανίων

Ο μισθός ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ – Ο Λογαριασμός ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ!

Απεργία στις 6 Απριλίου

και συγκέντρωση στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 10.00 π.μ.

✔ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

✔ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ΕΠΑΡΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ με άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ ΚΑΙ ταυτόχρονη αποκατάσταση της ρύθμισής του μέσω της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ και θωράκισής του με πρόσθετους οικονομικούς όρους για όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες στην Ελλάδα χωρίς εξαιρέσεις.
  • ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ για την κατάρτιση Κλαδικών και Ομοιοεπαγγελματικών ΣΣΕ, με αυξήσεις στις αποδοχές και αποκατάσταση/βελτίωση στους όρους εργασίας χωρίς εξαιρέσεις ως προς τη δεσμευτικότητά τους.
  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ με οικονομικά και κοινωνικά μέτρα αναχαίτισης της αύξησης των τιμών στην ενέργεια, τις δαπάνες στέγασης και τα βασικά καταναλωτικά αγαθά και προστασία των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων από το πληθωριστικό σοκ. Μείωση τιμολογίων κοινωφελών υπηρεσιών, έμπρακτη πάταξη μονοπωλίων και ακρίβειας στα καταναλωτικά αγαθά και προστασία πρώτης κατοικίας. Δίκαιο φορολογικό σύστημα, ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων, πάταξη της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και της εκτεταμένης παραβα- τικότητας.
  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΣΕ με άρση των φιλοεργοδοτικών εμποδίων στη διαδικασία επέκτασης της δέσμευσής τους και στην πρόσβαση στη μονομερή προσφυγή στη Διαιτησία. Ταυτόχρονη επαναφορά της 6μηνης παράτασης στην ισχύ των ΣΣΕ που λήγουν και της μετενέργειας όλων των όρων τους χωρίς εξαιρέσεις.
  • ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ με κατάργηση του Γενικού Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων και της κρατικής αδειοδότησης στην ίδρυση και τη λειτουργία των συνδικάτων και την άσκηση των δικαιωμάτων συλλογικής εκπροσώπησης των εργαζομένων, με ταυτόχρονη αυστηροποίηση των κυρώσεων στους εργοδότες που παρεμποδίζουν τη συνδικαλιστική δράση. Διασφάλιση και ενίσχυση της απρόσκοπτης λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ με σταθερή και πλήρη πενθήμερη εργασία με θωράκιση του 40ωρου, αύξηση του υποχρεωτικού χρόνου ανάπαυσης, αύξηση της αμοιβής της υπερωρίας και κατάργηση όλων των ευελιξιών στο ωράριο εργασίας. Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων από την εργοδοτική αυθαιρεσία και την απώλεια της θέσης εργασίας. Κατοχύρωση των επαγγελματικών ειδικοτήτων και αυστηρές κυρώσεις για τις ψευδείς εργοδοτικές καταχωρίσεις. Κατοχύρωση του δικαιώματος αποσύνδεσης και ενίσχυση του ρυθμιστικού πλαισίου για την τηλεργασία στη βάση της πρότασης της ΓΣΕΕ. Απρόσκοπτη πρόσβαση των εργαζομένων σε Επιθεωρήσεις Εργασίας σε όλη την επικράτεια. Αυστηροποίηση των ελέγχων της αδήλωτης εργασίας, της ψευδοαυτοαπασχόλησης και των (υπ) εργολάβων. Καμία κωδικοποίηση της εργατικής νομοθεσίας, χωρίς την προηγούμενη κατάργηση των απορρυθμιστικών διατάξεων.
  • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ με άμεσα συντονισμένα μέτρα υγείας και ασφάλειας προσαρμοσμένα στις επαγγελματικές απαιτήσεις και τα επαγγελματικά χαρακτηριστικά των εργαζομένων, υποχρέωση χορήγησης Μέσων Ατομικής Προστασίας, αυστηρή (επαν)εξέταση της επάρκειας των Κανονισμών εργασίας στα θέματα υγείας και ασφάλειας, εντατικοποίηση των ελέγχων συμμόρφωσης των επιχειρήσεων στις υποχρεώσεις τους, καθώς και τήρησης των μέτρων προστασίας από τη διασπορά της πανδημίας. Πρόσβαση όλων σε ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, προστασία κατοίκων μειονεκτικών περιοχών της ηπειρωτικής και νησιωτικής περιφέρειας.
  • ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ σε μισθοδοτούμενους με το ενιαίο μισθολόγιο εργαζόμενους, με συμβάσεις ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ σε φορείς του δημοσίου. Άμεση επέκτασή του και σε ειδικότητες που σήμερα δεν χορηγείται και το δικαιούνται.
  • ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ με διασφάλιση και ενίσχυση της θεσμικής συλλογικής συμμετοχής και εκπροσώπησης των εργαζομένων στα όργανα λήψης αποφάσεων για την εργασία, την ανεργία και την κοινωνική ασφάλιση.
  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ που απολύθηκαν ή δρομολογείται η απόλυσή τους στις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες της χώρας.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΙΣ 10.00 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Τα σωματεία που υπογράφουν αυτήν την ανακοίνωση καλούν τους εργαζόμενους, όλα τα συνδικάτα, τον Χανιώτικο λαό, να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της επιτυχίας της Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας στις 6 Απρίλη. Με όπλο την αισιοδοξία από την μεγάλη επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 26 Φλεβάρη και την μαζικότατη συμμετοχή των εργαζομένων ρίχνουμε όλες οι δυνάμεις για την προετοιμασία και την επιτυχία της απεργίας. Ήδη έχουμε βρεθεί μαζί σε πολλούς αγώνες το τελευταίο διάστημα:

  • Στις απεργιακές μάχες για την Mi των δικαιωμάτων μας, ενάντια στον ν. Χατζηδάκη και όλους τους αντιλαϊκούς νόμους
  • Στις κινητοποιήσεις για μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού μας και μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας
  • Για την υπεράσπιση της μόρφωσης των παιδιών μας.
  • Για την στήριξη των μεγάλων αγώνων στην ΛΑΡΚΟ, στα πετρέλαια Καβάλας, στην COSCO, στα e-Food.

Τώρα που η επίθεση σε όλα τα δικαιώματα μας κλιμακώνεται, τώρα που το ζήτημα της διαβίωσης των συναδέλφων μας είναι προ των πηλών, Τώρα πρέπει να δοθεί μαζική μαχητική απεργιακή απάντηση.

"google ad"

Δεν έφταναν η ακρίβεια που πλήττει το κουτσουρεμένο εισόδημά μας, η επίθεση στα δικαιώματά μας από την εργοδοσία, οι δεκάδες χιλιάδες νεκροί από την πανδημία, τώρα με ευθύνη της κυβέρνησης η χώρα μας εμπλέκεται στον πόλεμο που μακελεύει το λαό της Ουκρανίας.

Η ασφυκτική κατάσταση που δημιουργείται για το λαό μας, τα επικίνδυνα μονοπάτια που βαδίζουμε με τις πολεμικές αναφλέξεις και τη συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία με αποστολή πολεμικού υλικού, αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων και προετοιμασία αποστολής εκστρατευτικού σώματος, απαιτεί αγωνιστική απάντηση. Να μην πληρώσει ο εργαζόμενος λαός τον πόλεμο. Να μη βρίσκεται στη γωνία θεατής και να ματώνει για τα κέρδη των αφεντικών.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες:

  • Καμία εμπλοκή στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιονδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα. Να κλείσουν τώρα όλες οι Νατοϊκές βάσεις στην χώρα μας
  • Μέτρα στήριξης για την ακρίβεια, με κατάργηση του Φ.Π.Α στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, Γενναία μείωση των δημοτικών τελών, κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και μείωση της τιμής της ενέργειας.
  • Υπογραφή ΓΣΣΕ και Κλαδικών συμβάσεων με γενναίες αυξήσεις στα μεροκάματα, επαναφορά του 13ου& 14ου Μισθού σε δημόσιο και συνταξιούχους, υλοποίηση των διεκδικήσεων των σωματείων για μέτρα υγειηνής και ασφάλειας, ωρών & συνθηκών εργασίας.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών Νόμων

Καλούμε σε απεργιακή συγκέντρωση την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ στις 11:00 στην πλατεία της αγοράς

Σωματείο Οικοδόμων

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Σωματείο Επισιτισμού
Σωματείο Τροφίμων και Ποτών
Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ
Σύλλογος Γυναικών Χανίων
Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (Παράρτημα Χανίων)
Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (Παράρτημα Χανίων)
Σωματείο Εργαζομένων στον Αγροτικό Συνεταιρισμό

Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 11:00πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Το προηγούμενο διάστημα οι μικρομεσαίοι αγρότες δώσαμε ένα δίκαιο, αξιοπρεπή και περήφανο αγώνα για την επιβίωση μας. Με το στήσιμο του μπλόκου για 16 μέρες στα Μεγάλα Χωράφια ασκήσαμε συντονισμένα με τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους από όλη την Ελλάδα, οργανώσαμε μαζί και συμμετείχαμε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα και αναγκάσαμε την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι θα συνεχιστεί η μείωση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα για το διάστημα Απριλίου-Οκτωβρίου 2022. Εκδόθηκαν νέα μειωμένα τιμολόγια λογαριασμών από την ΔΕΗ για την περίοδο Αυγούστου-Δεκεμβρίου 2021. Δόθηκαν επιπλέον χρήματα για την στήριξη των κτηνοτρόφων. Όμως τα βασικά μας αιτήματα δεν ικανοποιήθηκαν, δημιουργώντας ασφυκτικές συνθήκες για την συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας και την επιβίωση μας.

Ο αγώνας αφορά στην ίδια την επιβίωσή μας, στο δικαίωμά μας να παράγουμε και να ζούμε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά μας. Η τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής καλύπτει τον οποιοδήποτε τζίρο ή την οποιαδήποτε τιμή πήραμε στα προϊόντα. Μ’ αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την αγροτική απασχόληση.

Ο αγώνας μας έδειξε ότι δεν παλεύουμε, μόνο για μας αλλά ούτε και μόνοι μας. Τα αιτήματά μας αφορούν όλο το λαό: Η κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα που ζητάμε, δεν είναι μόνο για τα χωράφια μας και τους στάβλους μας, αλλά και για τα σπίτια και τα μαγαζιά. Το ίδιο ισχύει και για τις τιμές στα καύσιμα. Επίσης, όταν ζητάμε επιδότηση των αγροεφοδίων για να πέσει το κόστος παραγωγής, αυτό μπορεί να εξασφαλίσει και τρόφιμα που θα είναι πιο φτηνά για το λαό.

Ταεργατικά σωματεία των Χανίων και οι μαζικοί φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών και της νεολαίας, στήριξαν για άλλη μια φορά πολύπλευρα τον αγώνα μας, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο των αιτημάτων μας. Αυτοί είναι οι φυσικοί μας σύμμαχοι και με αυτούς θα συνεχίσουμε να συμπορευόμαστε.

Τα πράγματα βαδίζουν προς το χειρότερο και εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.Είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία 25 χρόνια που μαίνετα σε ευρωπαϊκό έδαφος, χωρίς να ευθύνονται οι λαοί για αυτόν. Θα πληρώσουμε και εμείς αλλά και ολόκληρος ο ελληνικός λαός ένα νέο μεγάλο οικονομικό τίμημα με την ακρίβεια, την αύξηση της τιμής των καυσίμων, την ενεργειακή φτώχεια, τους εξοπλισμούς και τα οικονομικά μέτρα (πχ εμπάργκο στα προϊόντα που παράγουμε).

Στην απεργιακή κινητοποίηση της 6ης Απριλίου δίνουμε δυναμικό αγωνιστικό παρών, συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι την δικαίωση των  αιτημάτων μας.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια και στα είδη πλατιάς κατανάλωσης.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.ά.), καθώς και  αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στην λαϊκή κατανάλωση.
  • Κατάργηση της ΚΥΑ που συνεχίζει να πετσοκόβει ενισχύσεις! Ενισχύσεις με βάση την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, σε όσους πραγματικά παράγουν.
  • Άμεση λήψη μέτρων από την πανδημία, ιδιαίτερα την ενίσχυση της ΠΦΥ, με κάλυψη σε Κέντρα Υγείας και Αγροτικά Ιατρεία.
  • Όχι στο ξεκλήρισμα μας, με όχημα τους δασικούς χάρτες! Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μετρά από το κράτος, ώστε να μην επιβαρυνθούμε από διαδικασίες που το ίδιο το κράτος μας ανάγκασε να μπούμε και χωρίς δική μας ευθύνη. Να δοθεί παράταση στις ενστάσεις!
  • Να σταματήσουν η ποινικοποίηση των αγώνων,της συνδικαλιστικής δράσης, ο αυταρχισμός και τα αγροτοδικεία εδώ και τώρα! Να σταματήσει η δίωξη των συναδέλφων μας από το Ρέθυμνο που σέρνονται σε δίκη!
  • Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, να κλείσει τώρα η ΝΑΤΟική βάση της Σούδας

Συνεχίζουμε – θα νικήσουμε!

ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

Την Τετάρτη 6 Απριλίου όλοι και όλες ΜΑΖΙ διεκδικούμε το δικαίωμά μας σε αξιοπρεπή ζωή και εργασία, συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία και τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων. Αγωνιζόμαστε για να βάλουμε τέλος στις αντικοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ, που επιφυλάσσουν συνθήκες εργασιακής ζούγκλας και οικονομικής εξαθλίωσης για τους πολλούς, προκειμένου να εξασφαλιστούν τεράστια κέρδη για μια μικρή επιχειρηματική ελίτ, κυβερνητικά golden boys και “ημέτερους”.

Μαζί με εργαζόμενους/ες, άνεργους/ες, συνταξιούχους, μικρομεσαίους, νέους και νέες δίνουμε τη δική μας απάντηση στην κυβέρνηση, που ακόμα και μέσα στη συγκυρία της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης, όχι μόνο δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα κοινωνικής στήριξης, αλλά δεν διστάζει να συνεχίζει τις πολιτικές διάλυσης εργασιακών δικαιωμάτων και κοινωνικού κράτους, οδηγώντας ξανά σε φτωχοποίηση την ελληνική κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων καλεί τα μέλη και τους φίλους του να συμμετέχουν δυναμικά .

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΙΣ 10.00 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ-delivery Ν. ΧΑΝΙΩΝ ¨ΙΩΣΗΦ ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ¨

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 11ΜΜ

Το Σωματείο Διανομέων-delivery Ν. Χανίων ¨Ιωσήφ Σαριδάκης¨συμμετέχει στην απεργία την Τετάρτη 11 Απριλίου στην πλ.Δημοτικής αγοράς και ώρα 11 το πρωί.

Οι διανομείς στα Χανιά απεργούμε και διαδηλώνουμε για όλα τα προβλήματα του κλάδου και της κοινωνίας,  που μας απασχολούν. Με πιο αφορμή το πρόσφατο ατύχημα της συναδέλφου το προηγούμενο Σάββατο υπενθυμίζουμε πως το επάγγελμα μας είναι βαρύ και ανθυγιεινό. Κυβέρνηση και εργοδοσία επιμένουν να μας έχουν στο δρόμο χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας , μετακύλιση εξόδων κίνησης και συντήρησης των μηχανακιών μας σε εμάς! Έχουμε τονίσει πολλές φορές πως μεγάλο ποσοστό συναδέλφων εργάζονται ατελείωτα ωράρια ενώ είναι ασφαλισμένοι για 20 και λιγότερες ώρες την εβδομάδα.

Στην ασυδοσία που υπάρχει χρόνια στον κλάδο μας όσον  αφορά την μη καταβολή δώρων επιδομάτων και πληρωμένης άδειας , έρχεται η ακρίβεια στα καύσιμα να μειώσει ακόμα περισσότερο το ωρομίσθιο μας.

Η ακρίβεια σε ρεύμα και είδη ευρείας κατανάλωσης μειώνει ακόμα περισσότερο το εισόδημα μας και μας αναγκάζει να δουλεύουμε ατέλειωτες ώρες για να καλύψουμε τις ανάγκες μας και των οικογενειών μας.

Στις επιπτώσεις της κρίσης και αργότερα της πανδημίας προστίθενται και οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία. Καταδικάζουμε κάθε πόλεμο από όπου και αν προέρχεται , που κάθε φορά βγάζει χαμένο τον λαό , στο βωμό των κερδών των κυβερνήσεων που εμπλέκονται. Ζητάμε η χώρα μας να μην έχει καμία εμπλοκή στον πόλεμο και σε πολεμικούς σχεδιασμούς.

Απαιτούμε :

  • Αύξηση των μισθών και ΣΣΕ για όλους τους κλάδους
  • ΒΑΕ για τους διανομείς.
  • Μέσα προστασίας της υγείας για τους διανομείς με ευθύνη της εργοδοσίας.
  • Ασφάλιση σύμφωνα με τα πραγματικάωράρια.
  • Ουσιαστική στήριξη των εργατικών νοικοκυριών και προστασία από την ακρίβεια σε ρεύμα και είδη ευρείας κατανάλωσης.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο.

Σωματείο Εργαζομένων στην efood

Το Σωματείο Εργαζομένων στην e-food καλεί όλους τους εργαζόμενους της e-food στην απεργιακή συγκέντρωση που θαπραγματοποιηθεί στην πλατεία της δημοτικής αγοράς την Τετάρτη 6 Απριλίου και ώρα 11 το πρωί.

Έπειτα από τους νικηφόρους αγώνες των διανομέων της e-food τον περασμένο Σεπτέμβριο , καλούμαστε να δώσουμε αγώνες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι. Αιτήματα μας τότε και τώρα παραμένουν τα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα , συλλογική σύμβαση εργασίας , χώρος στέγασης για βασικές ανάγκες και προστασία από τα καιρικά φαινόμενα , απαγόρευση της διανομής σε ακραία καιρικά φαινόμενα  με νομικό πλαίσιο όπως προβλέπεται και για άλλα επαγγέλματα καθώς και ατομικά μέσα προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.

Ένα νέο και μεγάλο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε η ακρίβεια στα καύσιμα και στη συντήρηση των μηχανακιών μας.

Συμπορευόμαστε με τα σωματεία εργαζόμενων στην efood Αθήνας και Θεσσαλονίκης για επίλυση ζητημάτων που αφορούν όλους μας!  Οι δικοί μας αγώνες είναι αυτοί που δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε! Οργάνωση – μαζικότητα και συσπείρωση στα σωματεία μας!Τώρα που η επίθεση σε όλα τα δικαιώματα μας κλιμακώνεται, τώρα που το ζήτημα της διαβίωσης των συναδέλφων μας είναι προ των πυλών , τώρα  πρέπει να δοθεί μαζική μαχητική απεργιακή απάντηση.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία. Είμαστε κατά του πολέμου στην Ουκρανία και οπουδήποτε στον κόσμο και ζητάμε να μην υπάρχει καμία εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, τις συνέπειες του οποίου πληρώνει πάντα ο λαός.

Διεκδικούμε :

  • ΒΑΕ για όλους τους διανομείς.
  • ΣΣΕ για όλους.
  • Να απαγορευτεί η διανομή σε ακραία καιρικά φαινόμενα.
  • Χώρος στέγασης από την εταιρία.
  • Μέσα ατομικής προστασίας σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία (κράνος , ένδυση κτλ ) με ευθύνη της εργοδοσίας.
  • Αποζημίωση για καύσιμα και συντήρηση με βάση το πραγματικό κόστος.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Πρωτοβουλία Αντίστασης

Η απεργιακή κλιμάκωση και ο αγώνας για πραγματικές αυξήσεις στο κόστος της ζωής, είναι το κρίσιμο ζητούμενο για τους εργαζόμενους και πρέπει να γίνει υπόθεσή τους.

Η ακρίβεια λεηλατεί το εργατικό εισόδημα υπέρ του κεφαλαίου και στην ειρήνη και ακόμη πιο άγρια στον πόλεμο, που οι δυνάμεις του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού οδηγούν τους λαούς στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους.

Οι εργαζόμενοι θέλουν την Ειρήνη και απαιτούν : ΗΠΑ- ΝΑΤΟ – ΡΩΣΙΑ  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. Απαιτούν να πάψουν οι αστικοί τυχοδιωκτισμοί που ολοένα μπλέκουν τη χώρα στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση με πολλαπλές συνέπειες για τον κόσμο της δουλειάς. Καμιά συναίνεση δε μπορούν να παρέχουν οι άνθρωποι της δουλειάς στο ντόπιο καθεστώς της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και εκμετάλλευσης που ευθυγραμμίζεται πλήρως με την αποδεδειγμένα μεγαλύτερη φονική μηχανή των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ, που στο όχι μακρινό μέλλον επιφυλάσσει ακόμη μεγαλύτερα πολεμικά σφαγεία για τους λαούς.

Καμιά δικαιολόγηση στην πολιτική της ακρίβειας που οδηγεί σε βαθιά φτώχεια και ανέχεια αυτούς που παράγουν  τον πλούτο της κοινωνίας.

Όλοι στην απεργία στις 6 Απρίλη. Κάτω ο νόμος Χατζηδάκη. Αγώνας για αυξήσεις στο κόστος της ζωής και για την ανατροπή της πολιτικής της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης που μπλέκει τη χώρα και το λαό στον πόλεμο.

Προσυγκέντρωση Τετάρτη 6 Απρίλη στις 10.00π.μ. μπροστά στο Δημαρχείο

Σύλλογος Γυναικών Χανίων

Εργαζόμενη, αυτοαπασχολούμενη, άνεργη, νέα μητέρα, φοιτήτρια, συνταξιούχε

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) σε καλεί να ενώσουμε τις φωνές μας με τα εργατικά σωματεία και τις ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων και να συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Απριλίου στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 11πμ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!

Παίρνουμε δύναμη από τους αγώνες των εργατών και των γυναικών τους στη ΛΑΡΚΟ, στην COSCO, στην Ε-FOOD, στα Πετρέλαια Καβάλας, στα μπλόκα των αγροτών, σε κάθε χώρο που φούντωσε το προηγούμενο διάστημα η φωτιά της διεκδίκησης. Σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι και αρνούμαστε να πληρώσουμε εμείς και τα παιδιά μας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας.

ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!

Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας έρμαια της δολοφονικής μηχανής τους. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, που παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, μας εμπλέκει στο ιμπεριαλιστικό μακελειό στο έδαφος της Ουκρανίας. Στέλνει στρατιωτικό εξοπλισμό, μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων.Δε διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών. Δυναμώνουμε την πάλη μας για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα  ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, χωρίς να δίνουμε συγχωροχάρτι σε καμία ιμπεριαλιστική δολοφονική μηχανή.Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που βιώνουν τη βαρβαρότητα του πολέμου και της προσφυγιάς και σηκώνουμε ψηλά τη σημαία του αγώνα των λαών για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς φτώχεια, χωρίς πόλεμο.

ΛΕΜΕ ΟΧΙΣΤΟΝ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕΣΕ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!

Δεν ανεχόμαστε να ματώνουμε για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών κολοσσών, που υπηρετούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και σπρώχνουν τη χώρα στην πολεμική εμπλοκή.

Λέμε ΟΧΙ στον πόλεμο που μας κήρυξαν και μας οδηγεί :

  • Στην ανεργία, στους μισθούς πείνας, στη δουλειά χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με όλο πιο μειωμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς μέτρα υγείας και ασφάλειας και προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας στους χώρους δουλειάς.
  • Στη ζωή – λάστιχο με τα σπαστά, ακανόνιστα, ή εξουθενωτικά ωράρια, την τηλεργασία, που εξαφανίζουν τον ελεύθερο μας χρόνο, που τσακίζουν στην σωματική και ψυχική μας υγεία, που κατακερματίζουν την προσωπική, οικογενειακή μας ζωή.
  • Στον εφιάλτη της ακρίβειας, που έγινε ακόμα πιο βάρβαρος με τον πόλεμο, και τσακίζει το εισόδημά μας, με τους φόρους στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τους απλησίαστους λογαριασμούς ενέργειας.
  • Στην ανασφάλεια για την υγεία μας με τα γονατισμένα νοσοκομεία, χωρίς προσωπικό και εξοπλισμό. Αναγκαζόμαστε να χρυσοπληρώνουμε γιατρούς και εξετάσεις στα ιδιωτικά μεγαθήρια της Υγείας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ,ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.
  • Να κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές στη χώρα μας – Να μην επικυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
  • Καμιά διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις αμερικανοΝΑΤΟικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων.
  • Καμία εργαζόμενη και κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Κατάργηση  του  Ειδικού  Φόρου  Κατανάλωσης και  του ΦΠΑ  σε  πετρέλαιο, βενζίνη,  φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού.
  • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα  στην πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς πολιτικής προστασίας.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των Νοσοκομείων και στην ΠΦΥ με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, νέες ΜΕΘ, επαναλειτουργία των Νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια. Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων Υγείας χωρίς αποζημίωση.
  • Δωρεάν Rapid Tests για όλο τον λαό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, από το δημόσιο σύστημα Υγείας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ 11πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Ένωση συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Χανίων

Κάνει γνωστό στους συνταξιούχους ότι στην Παγκρήτια σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων όλων των συνταξιουχικων οργανώσεων που έγινε στις 1/4 στο Ηράκλειο αποφασίστηκε η παραπέρα πορεία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων για επιστροφή όλων μειώσεων στις συντάξεις, αυξήσεις στις συντάξεις με απόδοση του 0,5 του τακτικού προϋπολογισμού που η ίδια η σημερινή κυβέρνηση ψήφισε, άμεση έκδοση των συντάξεων, δωρεάν καθολική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στελέχωση των πρωτοβάθμιων δομών υγείας με άμεση πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Αποφασίστηκε επίσης Παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ρέθυμνο στις 15 Απριλίου και συμπαράσταση στην πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις 6 Απριλίου. Όλοι στην απεργιακη συγκέντρωση στις 6 Απριλίου στις 10.30 στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Όλοι στο δρόμο του αγώνα. Δεν πάει άλλο τσάκισμα της ζωής μας.

Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις του Ομίλου πρώην Μαρινόπουλος στην Κρήτη

24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ 2022

Συναδέλφισσες& Συνάδελφοι,

Το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις του Ομίλου Πρώην Μαρινόπουλος στην Κρήτη συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ στις 6 Απριλίου 2022 και στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσει το Εργατικό Κέντρο Χανίων την ίδια ημέρα στην Δημοτική Αγορά Χανίων στις 10:00 π.μ.

✔ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
✔ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
 ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ.
 ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΣΕ ΜΕ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΟΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ.
 ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.
 ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
 ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΙΣ 10.00 ΤΟ ΠΡΩΙ.

«ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»

Σύλλογος Εργαζόμενων Γενικού Νοσοκομείου Χανίων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων συμμετέχει στην Πανεργατική Απεργία που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ με την συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022.

Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12μμ στην Αγορά για να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους κυβερνώντες :

– ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΕ ΓΕΝΝΑΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

– ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ

– ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ- ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

– ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

– ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ

– ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ- ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ου ΚΑΙ 14ου ΜΙΣΘΟΥ

– ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ

– ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟΣ- ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ.

Παγκρήτιο Σωματείο Εκτάκτων Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού

Συναδέλφισσσες-οι,

Το Παγκρήτιο Σωματείο Εκτάκτων Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ στις 6 Απριλίου 2022 και στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί από το Εργατικό Κέντρο Χανίων την ίδια ημέρα στην Δημοτική Αγορά Χανίων στις 10:00 π.μ., και καλεί τα μέλη του να δώσουν το παρών.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΙΣ 10.00 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Σωματείο καθαριστριών σχολικών και ιδιωτικών κτιρίων ν. Χανίων

Συναδέλφισσσες-οι,

Το Σωματείο Καθαριστριών Σχολικών και Ιδιωτικών Κτιρίων Ν. Χανίων συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ στις 6 Απριλίου 2022 και στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσει το Εργατικό Κέντρο Χανίων την ίδια ημέρα στην Δημοτική Αγορά Χανίων στις 10:00 π.μ., και καλεί τα μέλη του να δώσουν δυναμικό παρών.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...