19.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Χανιά: Δε βγαίνουν από τα ξενοδοχεία οι τουρίστες

Ημερομηνία:

Η φετινή χρονιά δεν πάει όπως προσδοκούσαν πολλοί και στα Χανιά και το ζήτημα δεν είναι μόνο ποσοτικό αλλά και ποιοτικό.

Βλέπετε, δεν είναι μόνο ότι ο αριθμός των τουριστών είναι μειωμένος σε σχέση με τις προσδοκίες που υπήρχαν αλλά ότι και ένας πολύ μεγάλος αριθμός δεν έχει χρήματα. Η ακρίβεια, συνέπεια και του πολέμου στην Ουκρανία, έχει πλήξει και τις βορειοευρωπαϊκές χώρες, τα εισιτήρια είναι πανάκριβα, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι που έρχονται στο νομό να έχουν πολύ λιγότερα χρήματα για να ξοδέψουν.

Χαρακτηριστική είναι και η ιστορία που ακούσαμε από άνθρωπο του τουρισμού στο Κολυμπάρι. Σύμφωνα με όσα μας είπε, πρώτη φορά φέτος οι τουρίστες δε βγαίνουν από τα ξενοδοχεία. Προτιμούν τα all inclusive τα οποία έχουν κλείσει μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων σε πολύ χαμηλές τιμές και κανουν τα πάντα μέσα στο ξενοδοχείο.

Το ίδιο βεβαίως ισχύει και σε κανονικά ξενοδοχεία αφού και εκεί πολλοί τουρίστες εκμεταλλεύονται όσο μπορούν το πρωινό μπουφέ, με αρκετούς από αυτούς να πέρνουν τρόφιμα και για το… δωμάτιό τους.

Όμως τουρισμός δεν είναι μόνο τα δωμάτια και τα σπίτια που νοικιάζονται, είναι και τα καταστήματα εστίασης, τα καταστήματα με σουβενίρ και πολλών άλλων λογών υπηρεσίων που εξαρτώνται από το να ξοδέυει χρήματα ο τουρίστας.

Ταμείο βεβαίως θα γίνει στο τέλος του χρόνου όμως προς το παρόν η εικόνα δεν είναι καλή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ