17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Χανιά: Διάλεξη του αρχιτέκτονα Πρόδρομου Νικηφορίδη στην έκθεση Δημόσιος χώρος+

Ημερομηνία:

Το Σάββατο 9 Απριλίου 2022, στις 19.30, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη από τον Αρχιτέκτονα, Πρόδρομο Νικηφορίδη, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, στο πλαίσιο της έκθεσης βραβευμένων μελετών για τον δημόσιο χώρο.

Οι μελέτες παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του 2ου συνεδρίου με τίτλο «Δημόσιος Χώρος+», που οργανώθηκε από το ΤΕΕ/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας τον Μάρτιο του 2019 στον Κήπο των Γλυπτών της Νέας Παραλίας, στη Θεσσαλονίκη.

Η έκθεση, που πραγματοποιείται στην Πλατεία Κατεχάκη, στην Παλιά Πόλη των Χανίων, σε συνδιοργάνωση με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 29 Απριλίου.

Η έκθεση μελετών αρχιτεκτονικού έργου περιλαμβάνει μελέτες, που διακρίθηκαν σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, που πραγματοποιήθηκαν τα έτη 2011 – 2019 και σκοπεύει να εξοικειώσει τους δημότες της πόλης με θέματα, όπως η λειτουργική, νοηματική και αισθητική απαξίωση του δημόσιου χώρου στην Ελλάδα και να αναδείξει μια σειρά αρχιτεκτονικών λύσεων, που προσπάθησαν να δώσουν απαντήσεις στα παραπάνω ζητήματα.

Η σύλληψη και ο σχεδιασμός της έκθεσης έχουν γίνει από την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου. Την επιμέλεια της μεταφοράς της έκθεσης στα Χανιά και της προσαρμογής της στο χώρο της πλατείας Κατεχάκη έχουν αναλάβει οι αρχιτέκτονες Γιώργος Δασκαλάκης και Ξανθή Μπαλαδήμα, μέλη του αρχιτεκτονικού γραφείου Ixnos Architects, σε συνεργασία με την Αρχιτεκτονική Επιτροπή της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. (Λευτέρη Βεργεράκη, Βαλίνα Γεροπάντα, Γιώργο Καλλιγέρης, Ζαχαρία Πιστόπουλο, Δημήτρη Τσακαλάκη).

Η είσοδος στη διάλεξη είναι ελεύθερη, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης της νόσου του κορωνοϊού.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ