16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Χανιά: Διεκόπη για την Τετάρτη η δίκη για τον βιασμό του 19χρονου

Ημερομηνία:

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου ξεκίνησε σήμερα η δίκη για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό και κακοποίηση του 19χρονου Γιάννη – Την Τετάρτη η συνέχεια της δίκης.

Συνολικά οι κατηγορούμενοι είναι πέντε, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας του παιδιού που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας σε βιασμό με σωματική βία εις βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση όπως και της συνεργασίας σε τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ένας γείτονας όχι μόνο βίαζε το παιδί με την ανοχή του πατέρα αλλά το οδηγούσε και σε άλλο σπίτι στον Ταυρωνίτη, όπου δύο ιερείς τον κακοποιούσαν σεξουαλικά, ενώ τον απειλούσαν ότι «θα τον σταυρώσουν σαν τον Χριστό και θα τον κάψουν ζωντανό σαν τον Ιούδα» αν αποκαλύψει όσα συνέβαιναν.

Οι δύο ιερείς και ο γείτονας είναι προφυλακισμένοι, ενώ ο πατέρας έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Όλοι οι κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι και αρνήθηκαν τις κατηγορίες ενώ ο πατέρας του θύματος δήλωσε άγνοια. Η δίκη διεκόπη για να συνεχιστεί αύριο, Τετάρτη.

Σημειώνεται ότι στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου βρέθηκαν από το πρωΐ πολλά μέλη συλλογικοτήτων σε ένδειξη συμπαράστασης του θύματος, ζητώντας δικαιοσύνη για την φρίκη που έζησε ο 19χρονος Γιάννης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...