26.8 C
Chania
Wednesday, July 3, 2024

Χανιά: Εγκαινιάζεται η έκθεση σύγχρονης τέχνης της Barbara Knight

Ημερομηνία:

Η Αίθουσα Τέχνης Match More σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων Ελαιουργείον και το εικαστικό πρόγραμμα ΧΑΝΙaRT-2024 παρουσιάζουν την έκθεση σύγχρονης τέχνης “ΣΥΜΒΟΛΕΣ – CONFLUENCES” της Barbara Knight, την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024, στις 20:30, στις Αίθουσες Τέχνης Match More Art Gallery & Match More Underground Gallery, Δημοκρατίας 351, Πλατανιάς, Χανιά, Κρήτη.

Την έκθεση “ΣΥΜΒΟΛΕΣ – CONFLUENCES” επιμελούνται ο Διδάκτωρ της Ιστορίας της Τέχνης και Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πάτρας Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος και ο Διευθυντής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Χανίων Ελαιουργείον Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης.

Στην έκθεση “ΣΥΜΒΟΛΕΣ – CONFLUENCES” η Barbara Knight παρουσιάζει έργα μικτής τεχνικής και φωτογραφίας. Ζώντας ταυτόχρονα στη Νέα Υόρκη και τα Χανιά η Barbara Knight δημιουργεί έργα που ταξιδεύουν και στον ένα τόπο και στον άλλον. Όλα τα έργα που παρουσιάζει γιορτάζουν και τους δύο τόπους με κορύφωση το έργο μεγάλων διαστάσεων «Δύο πλευρές τώρα» που ολοκληρώθηκε στα Χανιά ειδικά για τη συγκεκριμένη έκθεση. Η εικαστική δουλειά της Barbara Knight ανήκει στην παράδοση των κολάζ και συναρμογών που εκμεταλλεύονται τον παράγοντα της τύχης, μια παράδοση που μπολιάστηκε από τους Marcel Duchamp, Pablo Picasso, Hannah Hoch, Kurt Schwitters και Robert Rauschenberg. Τα έργα της έκθεσης κυρίως εξυμνούν τον τόπο, εμπνέονται από τη φύση, τα ταπεινά υλικά, την αποδόμηση, τη μεταμόρφωση, τη διαίσθηση και την καλλιτεχνική διαδικασία αλλά ταυτόχρονα και από την υποβόσκουσα οικουμενική ενέργεια, που είναι εγγενής σε όλες τις μορφές της ζωής.

Η οργάνωση της έκθεσης γίνεται από την Αίθουσα Τέχνης Match More Art Gallery και εντάσσεται στο εικαστικό πρόγραμμα ΧΑΝΙaRT-2024συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Πλατανιά και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων Ελαιουργείον. Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι μέχρι την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024. Ανοιχτά από Δευτέρα μέχρι Κυριακή 18:00-22:00 με ελεύθερη είσοδο. Κάθε Σάββατο, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η δημιουργός Barbara Knight θα υποδέχεται τους φιλότεχνους επισκέπτες στην Αίθουσα Τέχνης Match More Art Gallery.

Η Barbara Knight γεννήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία και μεγάλωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Αρχικά σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Purdue των ΗΠΑ και έπειτα Καλές Τέχνες στη Σχολή Εικαστικών Τεχνών της Νέας Υόρκης. Αρχικά εργάστηκε ως γραφίστας και από τη δεκαετία του 1970 ξεκίνησε να ασχολείται συστηματικά με τη γλυπτική, τις συναρμογές, τα κολάζ και τις εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας για δεδομένους εξωτερικούς χώρους. Έχει παρουσιάσει το έργο της σε δεκάδες εκθέσεις στη Νέα Υόρκη και στη Γεωργία των ΗΠΑ, στη Μάντοβα της Ιταλίας και στο Βερολίνο της Γερμανίας. Από το 2011 ζει κάθε θερινή περίοδο στην Ελλάδα και έχει παρουσιάσει το έργο της στην Αθήνα, τη Μύκονο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο. Ως τις μέρες μας συνεχίζει να διατηρεί εικαστικά εργαστήρια τόσο στη Νέα Υόρκη, όσο και στα Χανιά. Έργα της βρίσκονται στις συλλογές του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Χανίων Ελαιουργείον, του Αμερικανικού Κολλεγίου της Αθήνας, του Μουσείου Τέχνης Κοπελούζου, της Πινακοθήκης του Πανεπιστημίου της Γιούτα και σε ιδιωτικές συλλογές στις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα, την Ελλάδα και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

www.barbaraknightny.com

54546656576

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Βρέθηκε νεκρός στο εργοτάξιο που εργαζόταν…

Την τελευταία του πνοή άφησε ξαφνικά το μεσημέρι της...

Χανιά: Πήγαν για ενδοοικογενειακή βία αλλά βρήκαν και όπλα

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης...

Σινεμά κάτω από τ΄αστέρια για τα παιδιά στο ΜΑΙΧ

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024  στις  9:15  το βράδυ...