20.8 C
Chania
Tuesday, October 1, 2024

Χανιά: Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα δικαιώματα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

Ημερομηνία:

Μια σημαντική εκπαίδευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, στο πλαίσιο της συμπερίληψης θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Η βιωματική εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί για τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπαίδευσης το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024 10:00πμ – 15:00μμ και για τους εκπαιδευτικούς Β/θμιας Εκπαίδευσης την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024, ώρες 10:00πμ με 15:00μμ.

Οι εκπαιδεύσεις θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης, σε όλη την Κρήτη, δωρεάν από το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗΣ μέσω του προγράμματος BUILT του Ιδρύματος Μποδοσάκη, που συνδιοργανώνουν ως εταίροι δύο γνωστοί ελληνικοί φορείς. Από τη μία ο φορέας με πανελλήνια εμβέλεια “Διαβάζω για τους Άλλους”, με έδρα την Αθήνα, που είναι ο Φορέας Υλοποίησης του Έργου και από την άλλη ένας Κρητικός σύλλογος, ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Ρεθύμνου, με πλούσια κοινωνική δράση πολυεπίπεδη για τα άτομα με αυτισμό και νοητική αναπηρία που λειτουργεί ως Εταίρος.

Μαζί έχουν ως σκοπό σε αυτές τις εκπαιδεύσεις που προτείνουν να μιλήσουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων αλλά και σε εθελοντές όλης της Κρήτης για την ευαισθητοποίηση και κατανόηση των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως για την αξία της ισότητας, την απαγόρευση των διακρίσεων και την ενσωμάτωση των ευάλωτων ομάδων στο σχολικό περιβάλλον στην Περιφέρεια της Κρήτης.

Στο σεμινάριο θα δοθεί υλικό και τα εργαλεία με τεχνικές για βιωματική μάθηση, ειδικά διαμορφωμένα και σχεδιασμένα ανά ηλικιακή ομάδα ωφελούμενων μαθητών δημοτικού και γυμνασίου – λυκείου για να τους ευαισθητοποιήσουν όσον αφορά τις αξίες της ισότητας, της συμπερίληψης και της αποδοχής του Άλλου.

Οι ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗΣ στοχεύουν σε μια συμπεριληπτική στάση για τον διαφορετικό “Άλλον” και μακροπρόθεσμα, μέσα από τους μαθητές μας στα σχολικά πλαίσια όλων των βαθμίδων, να αλλάξει τη στάση ζωής σε σχέση με θεμελιώδη δικαιώματα των ΑμεΑ.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

5άστερο ξενοδοχείο στα Σφακιά με 28 πισίνες – 5άστερο και στην Τριόπετρα

Πέντε 5άστερα ξενοδοχεία θα κατασκευαστούν στα Χανιά, το Ρέθυμνο,...