16.8 C
Chania
Wednesday, December 17, 2025

Χανιά: Ικανοποίηση του υφ. Επενδύσεων για την πορεία του ΕΣΠΑ στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Την ικανοποίηση του για την πορεία ωρίμανσης, καθώς και υλοποίησης των έργων του ΕΣΠΑ στην Κρήτη, εξέφρασε ο υφυπουργός Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, με δηλώσεις του από τα Χανιά.

“Ειδικά για την Κρήτη και την απορρόφηση, θέλω να πω ότι ειδικά ως το υπουργείο που διαχειρίζεται όλο το ΕΣΠΑ και τα περιφερειακά προγράμματα, είμαστε παρά πολύ ευχαριστημένοι από την απορρόφηση έως τώρα”, δήλωσε κατά την επίσκεψη του στο ανεγειρόμενο αρχαιολογικό μουσείο των Χανίων.

Στις δηλώσεις του ο υφυπουργός επεσήμανε πως “όχι μόνο είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά επειδή βλέπουμε και τις συμβάσεις έργων και τις εντάξεις έργων, είμαστε πολύ σίγουροι ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα απορροφήσει όλο το ποσό. Μην ξεχνάτε ότι στην επόμενη προγραμματική περίοδο, το περιφερειακό πρόγραμμα Κρήτης είναι περίπου 35% περισσότερο απ’ ότι το τωρινό. Νομίζω ότι γίνεται μια παρά πολύ καλή δουλειά, η οποία περνά στην κοινωνία και την οικονομία”, τόνισε ο υπουργός, μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του κλιμακίου του υπουργείου Ανάπτυξης στην Κρήτη, όπου επιθεώρησε εκτελούμενα έργα από το ΕΣΠΑ.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος γενικός γραμματέας για το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Δημήτρης Σκάλκος, υπογράμμισε πως “το περιφερειακό πρόγραμμα της Κρήτης κάνει μια πολύ καλή δουλειά. Την καλή δουλειά έκανε και τις προηγούμενες προγραμματικές περιόδους, την κάνει και αυτήν την περίοδο και είμαστε βέβαιοι πως θα συνεχίσει και την επόμενη, όταν και υπάρχει σημαντική αύξηση των πόρων που διατίθενται και θα μιλούμε για δράσεις που θα ξεπεράσουν τα 500 εκατ. ευρώ, δηλαδή μια αύξηση μεγαλύτερη του 35% σε σχέση με την τρέχουσα προγραμματική περίοδο. Το νέο αρχαιολογικό μουσείο των Χανίων, μας δίνει τη βάσιμη βεβαιότητα πως και οι νέοι πόροι θα δεσμευτούν σε έργα αναγκαία, χρήσιμα, απαραίτητα που μας κάνουν όλους υπερήφανους”, δήλωσε.

Οι πολιτικοί παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης, επεσήμαναν πως το υπουργείο έχει απλοποιήσει τις διαδικασίες της γραφειοκρατίας σε σχέση με το ΕΣΠΑ και με στόχο τη μέγιστη απορρόφηση πόρων από τα αναπτυξιακά προγράμματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ