Ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό εκπέμπει το Σωματείο Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εστιατορίων, Ζαχαροπλαστείων, Καφέ Μπαρ και Fast Food Ν. Χανίων. Με δημόσια ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τα μέλη του, καθώς και όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο, να συμμετάσχουν στη μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης υπέρ της Παλαιστίνης την Κυριακή 24 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στο Σιντριβάνι της Παλιάς Πόλης των Χανίων.
Στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού – «Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία»
Το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων στηρίζει ενεργά την πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, επισημαίνοντας πως η ώρα της μεγαλύτερης κινητοποίησης έχει φτάσει.
«Συνεχίζουμε μαχητικά τον αγώνα για να σταματήσει η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης. Είμαστε στο πλευρό όλων όσων σήμερα, παρά τις συλλήψεις, τις διώξεις και την άγρια καταστολή, αντιστέκονται στην καρδιά του κτήνους, μέσα στο δολοφονικό κράτος του Ισραήλ», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΔΣ.
Το Σωματείο τονίζει το μέγεθος της τραγωδίας:
«Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 60.000, οι οποίοι είναι κυρίως παιδιά. Πλέον αυξάνεται όλο και περισσότερο ο αριθμός των παιδιών και των αμάχων που πεθαίνουν από την πείνα». Η ανακοίνωση απευθύνει έκκληση για δυναμική έκφραση ανθρωπιάς:
«Η οργή μας πρέπει να γίνει δύναμη αγώνα για να εκφραστεί η ανθρωπιά».
Στόχοι και αιτήματα – Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στη γενοκτονία
Η ανακοίνωση ασκεί σφοδρή κριτική στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και την ελληνική κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για ενεργή συμμετοχή στον πόλεμο και προσπάθεια συγκάλυψης των εγκλημάτων:
«Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη για τη στήριξη στο κράτος δολοφόνο και των πολεμικών σχεδιασμών. Από κοινού με την πρεσβεία του Ισραήλ επιχειρούν να ξεπλύνουν τα εγκλήματα και να καταστείλουν κάθε έκφραση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης στο όνομα του ‘αντισημιτισμού’».
«Είναι προκλητικό να παρουσιάζονται ως ‘ανθρωπιστές’ τα ιμπεριαλιστικά κράτη όπως η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία, ενώ από κοινού με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ διεξάγουν τον πόλεμο, παρέχοντας κάθε μέσο και οπλισμό», σημειώνεται.
Το Σωματείο καλεί σε αποδοκιμασία των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν τη «στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ», το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ-ΕΕ, τονίζοντας πως «έχουν λερωμένα τα χέρια τους και πρέπει να καταδικαστούν».
Κάλεσμα μαζικής κινητοποίησης – Τα αιτήματα των εργαζομένων
Η ανακοίνωση του ΔΣ καταλήγει με σαφή αιτήματα:
-
Να σταματήσει τώρα κάθε επιχείρηση που στοχεύει στην κατοχή της Λωρίδας της Γάζας.
-
Να ανοίξουν άμεσα όλες οι δίοδοι για τη διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας.
-
Αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.
-
Καμία οικονομική, πολιτική, στρατιωτική συνεργασία και στήριξη στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.
-
Λευτεριά στην Παλαιστίνη.
Το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία να σταθούν ενεργά στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και να διαλέξουν πλευρά απέναντι στη γενοκτονία και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Όπως καταλήγει:
«Η ιστορία έχει μία σωστή πλευρά – με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά



