16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Χανιά: Μετα από εργατικό ατύχημα, αντί να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο, τον άφησαν σπίτι του – Εμεινε σε κώμα 20 μέρες

Ημερομηνία:

Σε μία τρομακτική καταγγελία προχώρησε η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Χανίων.

Σύμφωνα με οσα αναφέρει σε δελτίο τύπου οικοδόμος τραυματιστηκε σοβαρα μετά από πτώση σε οικοδομή στον Γαλατά όμως αντί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο τον επέστρεψαν σπίτι του ώστε να μην θεωρηθεί εργατικό ατύχημα. Η γυναίκα του τον βρήκε σε ημιλιποθυμη κατάσταση και αναγκαστηκε να παραμείνει σε κώμα 20 μέρες στο νοσοκομείο!

Διαβάστε τι αναφέρεται:

«Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι η εργοδοσία δεν υπολογίζει τίποτα, ούτε την ανθρώπινη ζωή, μπροστά στο κυνήγι του κέρδους. Το παράδειγμα του συναδέλφου οικοδόμου επιβεβαιώνει τη σκληρή αλήθεια ότι με όλους τους τρόπους θέλουν να βγάλουν κέρδος, να κατασκευάσουν πιο γρήγορα τα έργα κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες με τους εργάτες να μην είναι τίποτα άλλο παρά αναλώσιμοι.

Στο εργατικό ατύχημα που είχε μετά από πτώση από οικοδομή στο Γαλατά, αντί να καλεστεί ασθενοφόρο και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αποφασίστηκε να τον αφήσουν μόνο του στο σπίτι. Με την επιστροφή από τη δουλεία της η γυναίκα του τον αντίκρισε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και στο νοσοκομείο που διακομίστηκε παρέμεινε 20 μέρες σε κώμα.

Αφού επανήλθε ήρθε και στην επιφάνεια το εργατικό ατύχημα που προσπάθησαν να κουκουλώσουν ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι λίγο να καθυστερούσε η γυναίκα του να επιστρέψει από τη δουλειά, ο συνάδελφος μπορεί να μην ήταν σήμερα μαζί μας.

Οι ευθύνες της εργοδοσίας στον χώρο των κατασκευών γενικά είναι μεγάλες. Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο των κατασκευών. Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις του Συνδικάτου μας στους χώρους δουλειάς για τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας αλλά και στο ΣΕΠΕ η κατάσταση δυστυχώς χειροτερεύει, λόγω της εντατικοποίησης που επικρατεί στην οικοδομή, δουλειά ήλιο με ήλιο, δουλειά τα Σαββατοκύριακα.

Κι εδώ βρίσκονται οι ευθύνες της ΝΔ και των προηγούμενων κυβερνήσεων, αφού το ΣΕΠΕ είναι παντελώς υποστελεχωμένο από έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους εργοδότες να αλωνίζουν και να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους με αποτέλεσμα τα συνεχή εργατικά «ατυχήματα».

Όλα τα ατυχήματα δεν είναι ούτε από την κακιά στιγμή, ούτε από την απροσεξία, είναι από την εντατικοποίηση της δουλειάς με αποτέλεσμα την κούραση, είναι από τα ελλιπή μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια αφού για την εργοδοσία θεωρείται κόστος.

Συνάδελφοι, οι μόνοι που μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας είμαστε εμείς. Οργανωμένοι
και συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, να σηκώσουν κεφάλι, να γραφτούν και να συμμετέχουν στη δράση του Συνδικάτου για να υπερασπιστούμε στην κυριολεξία τη ζωή μας και τα δικαιώματά μας.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον συνάδελφό μας.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...

Handelsblatt για τουριστική σεζόν: Ζητούνται εργαζόμενοι για το ελληνικό οικονομικό θαύμα

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από...