17.8 C
Chania
Thursday, December 18, 2025

Χανιά: Μια «γλυκιά» σύμπραξη αλληλεγγύης στην οδό Τσουδερών – Μαθητές μαγειρεύουν για τον «Ορίζοντα»

Ημερομηνία:

Την ερχόμενη Παρασκευή, η καθημερινότητα στην οδό Τσουδερών στα Χανιά θα αποκτήσει μια διαφορετική, πιο αισιόδοξη νότα. Μαθητές του 7ου Γυμνασίου Χανίων αφήνουν για λίγο τα θρανία και αναλαμβάνουν δράση, μετατρέποντας τον πολυχώρο του Συλλόγου «Ορίζοντας» σε εργαστήριο γεύσης και προσφοράς, με στόχο την έμπρακτη στήριξη του εθελοντικού έργου.

Σε μια εποχή που η εμπλοκή της νέας γενιάς στα κοινά αποτελεί ζητούμενο, οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου επιλέγουν τον δρόμο της συμμετοχής. Η πρωτοβουλία, που θα λάβει χώρα το πρωί της Παρασκευής, δεν αφορά μόνο τη γαστρονομική της διάσταση, αλλά κυρίως το μήνυμα κοινωνικής ευαισθησίας που εκπέμπει η μαθητική κοινότητα προς την τοπική κοινωνία.

Μαθήματα εθελοντισμού στην πράξη

Η δράση θα ξεκινήσει στις 09:00 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 12:00 το μεσημέρι, στον γνωστό πολυχώρο δράσεων του «Ορίζοντα». Εκεί, οι μαθητές θα πάρουν θέση πίσω από τους πάγκους, παρασκευάζοντας κρέπες για τους περαστικούς και τους υποστηρικτές του συλλόγου.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, η σχολική μονάδα συνδέεται άμεσα με την κοινωνία των πολιτών, μετατρέποντας την θεωρητική έννοια της αλληλεγγύης σε βιωματική εμπειρία. Η παρουσία των παιδιών στον δρόμο και η προσφορά τους για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου, αποτελεί μια ουσιαστική παρέμβαση στον δημόσιο χώρο, υπενθυμίζοντας τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας.

Συνέργεια με την τοπική επιχειρηματικότητα

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η προσπάθεια αυτή δεν πραγματοποιείται μονομερώς, αλλά πλαισιώνεται από την υποστήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας. Το «Ιστιοπλοϊκός Cafe» στέκεται αρωγός στο εγχείρημα των μαθητών, παρέχοντας την απαραίτητη υποστήριξη για την υλοποίηση της δράσης.

Η σύμπραξη αυτή –σχολείου, εθελοντικού φορέα και επιχείρησης– δημιουργεί ένα πρότυπο συνεργασίας, όπου διαφορετικοί πυλώνες της τοπικής κοινωνίας των Χανίων ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν κοινό, κοινωφελή σκοπό. Το κάλεσμα είναι ανοιχτό προς όλους τους πολίτες να περάσουν από την οδό Τσουδερών, να γευτούν τις δημιουργίες των μαθητών και, κυρίως, να στηρίξουν με την παρουσία τους το έργο του «Ορίζοντα».

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ