16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Χανιά: Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο πλευρό των εργαζομένων στην υγεία!

Ημερομηνία:

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στα Χανιά, Αλέκος Μαρινάκης και Γιάννης Ντουνιαδάκης παραβρέθηκαν την Πέμπτη 8 Ιουνίου στην κινητοποίηση των υγειονομικών έξω από την πύλη του Νοσοκομείου Χανίων στηρίζοντας το δίκαιο αίτημα τους για ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ και ενάντια στον αποκλεισμό και τον διαχωρισμό τμημάτων ή συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Γνωρίζουμε, όπως δήλωσαν, ότι ο αποκλεισμός χιλιάδων εργαζομένων από τη χορήγηση του επιδόματος και η μη ένταξη τους στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, εντάσσονται στον σχεδιασμό κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης για λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό.

Άλλωστε όπως ανέφεραν υπάρχει συγκεκριμένη πείρα στη χώρα μας. Τα τελευταία χρόνια όλα μαζί και εναλλάξ τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα έχουν βάλει το λιθαράκι τους στην εμπορευματοποίηση της υγείας και στην εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων του ιδιωτικού τομέα, θυμίζοντας το Νοσοκομείο ΑΕ της Σαντορίνης, που εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, τα απογευματινά ιατρεία επί πληρωμή του ΠΑΣΟΚ που γιγαντώθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, τα απογευματινά χειρουργεία στη συνέχεια της ΝΔ και πάλι επί πληρωμή, με το έγκλημα να ολοκληρώνεται με τον τελευταίο νόμο Πλεύρη, που καταδικάστηκε από το σύνολο των εργαζομένων στην υγεία αλλά και του ελληνικού λαού, με τις μεγάλες μαζικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος.

Η πλήρης σύμπλευσή τους άλλωστε επιβεβαιώνεται και από τις τελευταίες διακηρύξεις του κ. Τσίπρα από την Κω, για αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα στις νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές, κάτι που ήδη έχει νομοθετηθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ. Αποτελεί θράσος, όπως επεσήμαναν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, τα κροκοδείλια δάκρυα όλων τους για τις νησιωτικές περιοχές πάνω στα αποκαΐδια που οι ίδιοι δημιούργησαν με την πολιτική τους.

Σήμερα, Παρασκευή 9 Ιουνίου, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, Αλέκος Μαρινάκης, Γιάννης Ντουνιαδάκης και Μιλτιάδης Κλωνιζάκης συναντήθηκαν με το σωματείο εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, αυτή την περίοδο επιχειρούν 39 πληρώματα, δηλαδή 3 ασθενοφόρα καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, αντί για 5 που προβλέπει το πρωτόκολλο με βάση τον πληθυσμό της περιοχής. Η κατάσταση αυτή, όπως τονίζουν θα γίνει ακόμα δυσκολότερη, μετά τη λήξη των συμβάσεων σε 6 μήνες 7 επικουρικών αλλά και των  συνταξιοδοτήσεων της επόμενης χρονιάς, οπότε με δυσκολία θα μπορούν να λειτουργούν 2 ασθενοφόρα.  Σε αυτά, όπως ανέφεραν θα πρέπει να προστεθεί και το ότι ο Τομέας Χανίων του ΕΚΑΒ καλύπτει και τις ανάγκες του Δημοτικού Γηροκομείου, το ασθενοφόρο του οποίου χάλασε πριν χρόνια και ακόμη δεν έχει αντικατασταθεί. Επιπλέον κάθε φορά που απαιτείται διακομιδή στο Ηράκλειο, αντικειμενικά μένουν τα Χανιά με ένα ή και δύο λιγότερα ασθενοφόρα.

Η εκρηκτική αυτή κατάσταση πέρα από την αδυναμία κάλυψης των αναγκών των κατοίκων των Χανίων διαμορφώνει και ιδιαίτερα δυσμενείς εργασιακές συνθήκες για τους ίδιους τους εργαζόμενους με χρωστούμενα ρεπό και άδειες να συσσωρεύονται. Όπως είπαν προσλήψεις προσωπικού στον Τομέα Χανίων έχουν να γίνουν από το 2004, ενώ στην προκήρυξη που αναμένεται να δημοσιευθεί μετά τις εκλογές, από τα 223 άτομα δεν προβλέπεται κανένα για την Κρήτη. Επομένως και τα 2 επιπλέον ασθενοφόρα που με σύμφωνα με την 7η ΥΠΕ αναμένονται έως το τέλος Ιουλίου, τα οποία φυσικά είναι αναγκαία, δε θα έχουν πληρώματα για να λειτουργούν. Τέλος, σημείωσαν την ανάγκη σύστασης Τομέα ΕΚΑΒ στο Κολυμπάρι, στον Δήμο Πλατανιά, τον 2ο μεγαλύτερο Δήμο των Χανίων με μεγάλο πληθυσμό, ο οποίος πολλαπλασιάζεται την καλοκαιρινή περίοδο.

Από την πλευρά τους, οι υποψήφιοι του ΚΚΕ, τόνισαν πως τα τελευταία τραγικά περιστατικά στην Κω και στη Νέα Μάκρη, όπου χάθηκαν άδικα οι ζωές δύο γυναικών, επιβεβαιώνουν πως η λογική κόστους-οφέλους, που διαπερνά τη λειτουργία συνολικά του Συστήματος Υγείας, έχει τη σφραγίδα διαχρονικά όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, αντιμετωπίζοντας τη ζωή και την υγεία του λαού μας ως εμπόρευμα και αφήνοντας ελεύθερο έδαφος στην κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Επιβεβαιώνουν με λίγα λόγια αυτό που βροντοφώναζε ο λαός μας λίγους μήνες πριν, με αφορμή το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!».

Ενημέρωσαν επίσης τους εργαζόμενους για τις δεκάδες παρεμβάσεις του ΚΚΕ στη Βουλή, με τελευταία αυτή του Οκτώβρη του 2022, με θέμα τις δραματικές καθυστερήσεις ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, λόγω ελλείψεων σε προσωπικό και οχήματα, με την οποία το Κόμμα απαιτούσε την άμεση κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό με προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, όσο και σε ασθενοφόρα. Αντίστοιχα, το ΚΚΕ έχει κάνει επανειλημμένως παρεμβάσεις σε όλα τα κρατικά όργανα, ώστε να φτιαχτεί μόνιμος σταθμός του ΕΚΑΒ στο Κολυμπάρι, για να μην αναγκάζονται ασθενοφόρα να καλύπτουν τέτοιες περιοχές που συγκεντρώνεται εργατικό δυναμικό και τουρίστες με ασθενοφόρα από τα Χανιά. Τονίζοντας πως η συνέπεια είναι να υπάρχουν καθυστερήσεις, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ίδιων των εργαζομένων, όπως έγινε για παράδειγμα με τον θάνατο εργαζομένου σε ξενοδοχείο στην περιοχή Πύργου Ψηλονέρου το 2021.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση οι υποψήφιοι βουλευτές, Αλέκος Μαρινάκης, Γιάννης Ντουνιαδάκης και Μιλτιάδης Κλωνιζάκης διαβεβαίωσαν τους εργαζόμενους πως το ΚΚΕ ήταν και θα συνεχίσει να είναι στην πρώτη γραμμή πάλης για τα ζητήματα της υγείας και της ζωής του λαού μας. Κάλεσαν τους ίδιους τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στο νοσοκομείο  αλλά και στους υπόλοιπους χώρους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία μέσα από τη συσπείρωση στους μαζικούς τους φορείς να οργανώσουν τον αγώνα, να δυναμώσουν την πάλη τους για το αναφαίρετο δικαίωμα του λαού στην πρόσβαση σε σύγχρονες δημόσιες και δωρεάν δομές υγείας. Να απομονώσουν σκοταδιστικές και απάνθρωπες αντιλήψεις όπως αυτή του υποψήφιου βουλευτή της Ν, κ. Πνευματικού, που δείχνουν με τον πιο κατάπτυστο τρόπο ότι οι ανάγκες μας δε χωράνε στα «κοστολογημένα» προγράμματά τους, που είναι κομμένα και ραμμένα για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.  Η ζωή του λαού μας όμως δεν κοστολογείται! Με ισχυρό ΚΚΕ και δυνατό λαϊκό κίνημα μπορούμε και πρέπει να επιβάλουμε τις ανάγκες μας!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...