12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Χανιά: Παραιτημένος σκύλος σκότωσε άλλο σκυλί και τραυμάτισε άλλο ένα

Ημερομηνία:

Κάποια αδέσποτα σκυλιά φτιάχνουν αγέλες και γίνονται επικίνδυνα για τους ανθρώπους και  άλλα ζώα αλλά μερικές φορές και κάποια σκυλιά που έχουν ιδιοκτήτη γίνονται επικίνδυνα.

Στην περιοχή των δικαστηρίων σκύλος του οποίου ο ιδιοκτήτης αναζητείται επιτέθηκε άνευ λόγου και αιτίας, όπως πλήθος μαρτύρων περιγράφει, σε δύο άλλα σκυλιά σκοτώνοντας το ένα και τραυματίζοντας ένα δεύτερο.

Κάποιοι εικάζουν από τον τρόπο που επιτέθηκε είτε ότι ο σκύλος χρησιμοποιούνταν σε κυνομαχίες ή ότι εκπαιδεύτηκε με πολύ λάθος τρόπο από τον ιδιοκτήτη του.

Ο ιδιοκτήτης του οποίου ο σκύλος έφυγε από τον έλεγχο ή που τον παράτησε αναζητείται αν και αναρωτιόμαστε αν με την τόση δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα και από τη στιγμή που ο σκύλος δεν έχει τσιπ, θα εμφανιστεί, προφανώς φοβούμενος και για τις συνέπειες των πράξεών του.

Σημειώνουμε ότι ο σκύλος αφού κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και στειρωθεί ειναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στους δρόμους αφού δεν υπάρχουν υποδομές για τη φιλοξενία του

Σχετική ανακοίνωση έκανε και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων “Η Προστασία των Ζώων” στην οποία αναφέρει:

Ανεύθυνοι κηδεμόνες και “παράπλευρες” απώλειες.

Το πρωί ειδοποιηθήκαμε για ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό,όπου ο σκύλος της φωτογραφίας σκότωσε ένα μικρόσωμο σκυλάκι και τραυμάτισε ένα άλλο.

Είναι ένα πολύ ήρεμο σκυλί,φιλικό με ανθρώπους,δυστυχώς όμως όχι με άλλα ζώα.

Φοράει ακριβό περιλαίμιο και σκάλιμπορ αλλά φαίνεται παραμελημένος και δεν έχει τσιπάκι.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο αστυνομικό μέγαρο.

Ποιος όμως φταίει για το περιστατικό;;;;

O σκύλος που είναι λάθος ή καθόλου κοινωνικοποιημένος;

To άτυχο σκυλάκι που πέθανε και ήταν μέλος μιας οικογένειας που το φρόντιζε και πήγαινε βόλτα με τον κηδεμόνα του;;

"google ad"

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ευθύνεται ο ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ “κηδεμόνας”,που δε μπορεί να εντοπιστεί διότι παρανόμως δεν είχε τοποθετήσει ηλεκτρονική σήμανση.

Το ζώο ή εγκαταλείφθηκε πρόσφατα,ή είναι από αυτά που κάνουν “βόλτα” μόνα τους (είναι γεμάτη η πόλη μας με ζώα που κάνουν “βόλτα και γυρίζουν”) ,χωρίς επίβλεψη, αστείρωτα, με παντελή άγνοια των “κηδεμόνων” για το που βρίσκονται και τι κάνουν.

Κανείς δεν το ψάχνει προς το παρόν και το μέλλον του είναι αβέβαιο καθώς κανείς από μας δε μπορεί να το φιλοξενήσει ώστε να εκπαιδευτεί γιατί έχουμε όλοι πολλά ζώα.

Μπορεί να το φιλοξενήσει κάποιος για να έχει μια δεύτερη ευκαιρία;

Μη στοχοποιήσετε το ζώο που οι κηδεμόνες δεν του έμαθαν να φέρεται σωστά και δεν το είχαν υπό επιτήρηση και εξαιτίας τους πέθανε ένα αθώο πλάσμα σήμερα..

Στοχοποιήστε εκείνους τους ανεύθυνους που θέλουν σκύλο για όλους τους λάθος λόγους.

Η υπεύθυνη κηδεμονία απαιτεί χρόνο.

Παρακαλούμε πολύ όποιος αναγνωρίσει το σκύλο και έχει οποιαδήποτε πληροφορία για τον κηδεμόνα,να επικοινωνήσει με την αστυνομία.

Γιατί και με το επόμενο σκυλί του θα κάνει τα ίδια….

Μπορεί να είναι εικόνα σκύλος

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...