Καθημερινή Μαχητική
Εφημερίδα

"google ad"

11.8 C
Chania
Monday, April 14, 2025

Χανιά: Πόντιση πλοίου στο πρώτο Καταδυτικό Πάρκο Θαλάσσιας Αναψυχής στην Ελλάδα στον Ομπρόσγυαλό

Ημερομηνία:

Ιστορική στιγμή για την ελληνική καταδυτική κοινότητα και τον θαλάσσιο τουρισμό αποτελεί η πόντιση του πλοίου “Ρ/Κ ΝΕΣΤΩΡ” στον κόλπο “Ομπρόσγυαλο”, από το Πολεμικό Ναυτικό, σηματοδοτώντας τη δημιουργία του πρώτου Καταδυτικού Πάρκου Θαλάσσιας Αναψυχής στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ορόσημο για την ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού, την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ανάδειξη της περιοχής ως κορυφαίου προορισμού για δύτες και λάτρεις της θαλάσσιας ζωής. Η πόντιση του “Ρ/Κ ΝΕΣΤΩΡ”, σε έναν ειδικά οριοθετημένο πυθμένα, έχει σχεδιαστεί προσεκτικά ώστε να δημιουργήσει έναν τεχνητό ύφαλο, ενισχύοντας τη θαλάσσια βιοποικιλότητα και προσφέροντας ένα μοναδικό καταδυτικό αξιοθέατο.

Η διαδικασία αποτυπώθηκε στο βίντεο που ανήρτησε ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόκειται για το πρώτο από τα δύο πολεμικά πλοία που προβλέπεται να ποντιστούν στο πλαίσιο του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης. Ήδη έχουν ποντιστεί 44 τεχνητοί ύφαλοι και έχουν τοποθετηθεί φωτοσημαντήρες, διαμορφώνοντας ένα προστατευμένο και οργανωμένο καταδυτικό περιβάλλον. Επιπλέον, στο πάρκο δημιουργούνται τρεις καταδυτικές διαδρομές, προσφέροντας διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας και μοναδικές εμπειρίες για δύτες κάθε επιπέδου.

Χανιά: Η πόντιση του πλοίου “Ρ/Κ ΝΕΣΤΩΡ” στο πρώτο Καταδυτικό Πάρκο Θαλάσσιας Αναψυχής στην Ελλάδα (βίντεο)

Το Καταδυτικό Πάρκο στον Ομπρόσγυαλο αποτελεί ένα πρωτοποριακό έργο, το οποίο συνδυάζει την περιβαλλοντική διαχείριση με την τουριστική ανάπτυξη. Στο πλαίσιο του έργου, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας, σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Με την ολοκλήρωση του έργου, το πρώτο Καταδυτικό Πάρκο Θαλάσσιας Αναψυχής στην Ελλάδα αναμένεται να ενισχύσει την τουριστική κίνηση, να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και να προσφέρει νέες ευκαιρίες για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.

Χανιά: Η πόντιση του πλοίου “Ρ/Κ ΝΕΣΤΩΡ” στο πρώτο Καταδυτικό Πάρκο Θαλάσσιας Αναψυχής στην Ελλάδα (βίντεο)

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόμβα στην Hellenic Train: Ανέλαβε την ευθύνη η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα»

Με επιστολή της στο Indymedia, η οργάνωση «Επαναστατική Ταξική...

Ρωτήσαμε τον Καζαντζάκη αν τον αφόρισαν

Του Χρήστου Δεμετή, Βιολέτας Φωτιάδη *DISCLAIMER: Το κείμενο αποτελεί προϊόν...