19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Χανιά: Σπάζοντας την πόρτα εισήλθαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου οι Αμερικανοί – Κλειδώθηκε στο μπάνιο η τρομοκρατημένη 14χρονη – Προστατεύονται από το καθεστώς ετεροδικίας

Ημερομηνία:

Κράτος εν κράτει στα Χανιά οι Αμερικάνοι απελευθερωτές…

Όσο περνά η ώρα και μαθαίνονται περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό με τους αμερικανούς του αεροπλανοφόρου “Χάρι Τρούμαν” τόσο αποτυπώνεται μια προβληματική για την ίδια την δημοκρατία στον τόπο μας κατάσταση.

Οι τρεις αμερικάνοι του αεροπλάνου “Χάρι Τρούμαν” δεν εισήλθαν απλά αλλά έσπασαν την πόρτα ενοικιαζόμενου δωματίου και εισήλθαν την ώρα που βρισκόταν εντός της 14χρονο κορίτσι.

Το κορίτσι κλειδώθηκε στο μπάνιο ζητώντας βοήθεια ενώ οι μεθυσμένοι αμερικάνοι δεν έφυγαν από το σημείο αλλά παρέμειναν εκεί έως ότου έφτασε στο σημείο ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου με τον πατερα του κοριτσιου, οι οποίοι και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Οι ιδιοι στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα προφασίστηκαν ότι ήταν μεθυσμένοι και έσπασαν την πόρτα γιατί νόμιζαν ότι ήταν το δωμάτιό τους, ακόμα και αν το 14χρονο κορίτσι τους φώναζε τρομοκρατημένο.

Σε βάρος τους κατατέθηκε μήνυση όμως ως γνωστόν το προσωπικό των αμερικανικων βάσεων προστατεύεται από το καθεστώς της ετεροδικίας. Ως εκ τούτου, ουδεμια νομική συνέπεια δεν αναμένεται να έχουν, όπως άλλωστε ουδείς αμερικάνος δεν έχει ποτέ υποστεί καμια συνέπεια στο παρελθόν.

Προφανώς στα Χανια οι Χανιώτες είναι πολίτες δεύτερης κατηγοριας. Με τις ευλογίες και των ελληνικών κυβερνήσεων.

Σε ανακοίνωση της η Πρωτοβουλία Αντίστασης αναφέρει ότι υπήρξε και απόπειρα βιασμού:

Η χτεσινή απόπειρα βιασμού, με εισβολή στο δωμάτιο μαθήτριας και τα περιστατικά ξυλοδαρμών από μεθυσμένα αμερικοανονατοικά ναυτάκια-καθίκια, πέρα του τι συνεπάγεται για την καθημερινότητα πλέον των χανιωτών, υπενθυμίζουν κάποιες βασικές διαπιστώσεις.

Πως η πόλη μας, εφόσον ”φιλοξενεί” την βάση-διαμάντι των αμερικάνων, που επεκτείνεται, γιγαντώνεται και ελλιμενίζει πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα με χιλιάδες ράμπο, θα τείνει να μετατραπεί σε πόλη φαρ ουέστ, τρούμπα, με τα περιστατικά βιασμών, ξυλοδαρμών χανιωτών να πολλαπλασιάζονται.

Πως ακόμα χειρότερα, με τις δοσμένες αστικές τυχοδιωκτικές πολιτικές, του παραπέρα βαθέματος της εξάρτησης στους φονιάδες, τη μετατροπή του τόπου μας σε πολεμικό ορμητήριο από άκρη σε άκρη, η εμπλοκή στα σχέδια των αμερικανονατοικών μυρίζει μπαρούτι και θάνατο. Μια χώρα που παρέχει όποια διευκόλυνση ζητηθεί εν μέσω της άγριας διαμάχης των ιμπεριαλιστών, εν μέσω πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης,  αποτελεί εν δυνάμει στόχο πυρηνικών δυνάμεων, αποτελεί μαγνήτη ολέθρου και πολέμου.

Τα δεκάδες δις για νέα όπλα, τη στιγμή που το κύμα ακρίβειας έρχεται να σαρώσει ότι άφησε όρθιο η αντεργατική πολιτική ληστείας του λαϊκού εισοδήματος, η διεκδίκηση ρόλων στην περιοχή από την αστική τάξη, τζογάροντας σε ρευστές, πολεμικές, θανάσιμα επικίνδυνες καταστάσεις στη γύρω περιοχή με τους ιμπεριαλιστικούς στόλους να γυροφέρνουν, αποτελούν έγκλημα ενάντια στο λαό και την εργατική τάξη.

Η οργή που διακατέχει τον κάθε Χανιώτη- Χανιώτισσα, για την προκλητική-ξετσίπωτη-χυδαία παρουσία και δράση των δολοφόνων ναυτών, πρέπει και μπορεί να μετατραπεί σε αντίδραση που θα καταγγέλει την εμπλοκή στα πολεμικά σχέδια, την εναντίωση στο καθεστώς των βάσεων και των ερχομό αεροπλανοφόρων.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς – Μάρω Δούκα, Σακελλαρίδης και Φίλης στη λίστα, όλα τα ονόματα

Τους 42 υποψήφιους και υποψήφιες ευρωβουλευτές/τριες της Νέας Αριστεράς ανακοίνωσε ο...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πάνε να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα

Σε μια προσπάθεια να αποδοθούν μερικές έστω ευθύνες στον 22χρονο...

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...