28.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Χανιά: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι δύο που σκόρπισαν τον τρόμο – Είχαν κρυφτεί σε οικοδομή

Ημερομηνία:

Σε μια επιχείρηση “αστραπή”, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δύο άνδρες που προκάλεσαν την άγρια επίθεση με ρόπαλα και πυροβολισμούς σε μίνι μάρκετ στα Χανιά, το απόγευμα του Σαββάτου (15/06).

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν το βράδυ της Κυριακής (18/06), έπειτα από εντατικές έρευνες των αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, οι δράστες εντοπίστηκαν κρυμμένοι σε μια ημιτελή κατοικία σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά, την οποία χρησιμοποίησαν ως κρησφύγετο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας από τους δύο δράστες, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, προσπάθησε να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη στα χωράφια, με τους αστυνομικούς να καταφέρνουν να τον ακινητοποιήσουν.

Και οι δύο δράστες οδηγούνται σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα.

Παράλληλα, η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει και να κατασχέσει τη μηχανή με την οποία οι δράστες διέφυγαν από το σημείο μετά την άγρια συμπλοκή.

Την ίδια ώρα, στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο ένας από τους δύο γιους του ιδιοκτήτη του μίνι μάρκετ, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος άνδρας έχει υποστεί διαμπερές τραύμα στο γόνατο από τους πυροβολισμούς που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

Η σύλληψη των δραστών αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση, φέρνοντας πιο κοντά στην πλήρη διαλεύκανση της άγριας επίθεσης και στην απόδοση ευθυνών.

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρονται τα εξής:

Συνελήφθησαν χθες (16.06.2024) το βράδυ, εντός των πλαισίο του αυτοφώρου, σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, δυο αλλοδαποί κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 15.06.2024 δυο άτομα μετέβηκαν με δίκυκλη μοτοσυκλέτα σε επιχείρηση που διατηρεί 58χρονος αλλοδαπός στα Χανιά και με τη χρήση ξύλινων αντικειμένων προκάλεσαν σωματικές βλάβες στον ανωτέρω αλλοδαπό και σε δυο ακόμα αλλοδαπούς (34 και 32 χρόνων) ενώ με τη χρήση πυροβόλου όπλου ένας από αυτούς προκάλεσε σωματική βλάβη στον 34χρονο.

Από την εμπεριστατωμένη προανάκριση της ανωτέρω υπηρεσίας προέκυψε ότι δράστες των ανωτέρω πράξεων είναι δυο αλλοδαποί (46χρονος και 30χρονος) οι οποίοι αναζητήθηκαν και εντοπίσθηκαν σε αγροτική κατοικία σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά όπου και συνελήφθησαν ενώ κατασχέθηκε η δίκυκλη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποίησαν για την τέλεση των αξιόποινων πράξεων τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν κ Εισαγγελέα Πλημ/κων Χανίων

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων .

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τζούλιαν Ασάνζ: Ελεύθερος μετά από 14 χρόνια ο ιδρυτής των Wikileaks – Επιστρέφει στην Αυστραλία

Τον δρόμο της επιστροφής στην Αυστραλία είναι πλέον ελεύθερος...

“Βέλη” Βατσινά για IRIS και POS

Στη Βουλή φέρνει η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του Τομέα...

Εκδήλωση για τις Ενεργειακές Κοινότητες στο Γάζι

Ενημερωτική εκδήλωση για τις Ενεργειακές Κοινότητες θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 ...