16.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Χανιά: Στην τελική ευθεία η ανέγερση κέντρου εκπαίδευσης κρατουμένων

Ημερομηνία:

Οι διαδικασίες για την ανέγερση διώροφου κτηρίου στο κατάστημα κράτησης «Κρήτη 1» στην Αγιά Χανίω, όπου θα στεγαστούν εκπαιδευτικές δράσεις για κρατουμένους, μπαίνει στην τελική ευθεία.

Η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών για την ανέγερση του κτηρίου που θα γίνει μέσω διεθνούς διαγωνισμού, λήγει στις 15 Μαΐου και όπως δήλωσε από τα Χανιά ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχης Φυτράκης, «με τη δημιουργία και λειτουργία της συγκεκριμένης δομής, το κατάστημα κράτησης Χανίων θα γίνει μια κανονική φυλακή σύμφωνα με τις προδιαγραφές που υπάρχουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία των κρατουμένων».

Στον συγκεκριμένο χώρο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα στεγαστούν βιβλιοθήκες, σχολεία, εκπαιδευτήρια, εργαστήρια και άλλες δραστηριότητες για τους κρατουμένους.

«Βασικός στόχος της σωφρονιστικής πολιτικής που ασκούμε και η οποία θα συνεχιστεί αταλάντευτα είναι να δώσουμε στους κρατουμένους τη δυνατότητα να αποκτήσουν επαγγελματικές δραστηριότητες, να περνάνε δημιουργικά το χρόνο τους» τόνισε ο κ Φυτράκης.

Οι πιστώσεις έχουν ήδη εξασφαλιστεί.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ