15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Χανιά: Στη φυλακή τέσσερις από τους επτά κατηγορούμενους για το γηροκομείο-«κολαστήριο» – “Κάποιοι επέλεξαν την ταχύτητα από τη Δικαιοσύνη”, λέει ο δικηγόρος τους

Ημερομηνία:

Προσωρινά κρατούμενοι, με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους οι τέσσερις από τους επτά κατηγορούμενους για την υπόθεση της ιδιωτικής δομής φιλοξενίας ηλικιωμένων στα Χανιά.

Μετά απο μία μαραθώνια διαδικασία 22 ωρών, που ξεκίνησε στις 7 το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής, τον δρόμο για τη φυλακή πήραν η 67χρονη ιδιοκτήτρια της δομής, η 43χρονη κόρη της και συνδιαχειρίστρια, ο 50χρονος παθολόγος γενικός γιατρός της δομής, καθώς και ο 70χρονος ψυχίατρος της δομής.

Αντιθέτως, ελεύθεροι με περιοριστικούς ορους κρίθηκαν οι δύο νοσηλεύτριες κι ο νοσηλευτής – διοικητικός υπάλληλος της δομής.

Ο δικηγόρος του οίκου ευγηρίας Νίκος Ρουσόπουλος αμέσως μετά την απόφαση, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην προσωρινή κράτηση των 4 κατηγορουμένων αλλά και στους 3 που αφέθηκαν ελεύθερους με περιοριστικούς όρους.

«Από την υπεράσπιση υποβλήθηκαν πολλά αιτήματα όπως ο έλεγχος της μονάδας παρουσία των δικαστικών αρχών και λήψη μαρτυρικών καταθέσεων από ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στη μονάδα άνω των 10 ετών. Μέχρι στιγμής δεν έχει ικανοποιηθεί μας είπαν θα γίνει από βδομάδα».

Ο κ. Ρουσόπουλος, αμφισβήτησε την διαδικασία δηλώνοντας ότι «προτιμήθηκε η ταχύτητα από την δικαιοσύνη. Θα αποδειχθεί ποια είναι η πραγματικότητα. Αυτό που προέχει είναι η δικαιοσύνη όχι η ταχύτητα, κάποιοι επέλεξαν το αντίθετο».

Κλείνοντας, σημείωσε πως η δομή λειτουργεί κανονικά μέχρι και σήμερα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...