25.7 C
Chania
Monday, October 7, 2024

Χανιά: Στον ανακριτή οι 9 συλληφθέντες της υπόθεσης εμπορίας βρεφών – Υποστηρικτές τους έξω από τα Δικαστήρια – Τι είπε ο Αλ. Κούγιας

Ημερομηνία:

Οι εννέα συλληφθέντες που κατηγορούνται για παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών οδηγήθηκαν το πρωί της Κυριακής ενώπιον του ανακριτή Χανίων.

Πρώτος απολογήθηκε στις 7 το πρωί ο 73χρονος γιατρός ιδιοκτήτης της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και στη συνέχεια ακολούθησαν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Εκτός από τον γιατρό, οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Από νωρίς το πρωί έξω από τα δικαστήρια βρίσκονται πολίτες που δηλώνουν την υποστήριξή τους στον γιατρό.

Κούγιας: “Ο εντολέας μου υποστηρίζει ότι δεν έχει κάνει τίποτα άλλο, εκτός από το να ασκήσει την επιστημοσύνη του”

Σημειώνουμε ότι στα Χανιά βρίσκεται και ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας ο οποίος και έχει αναλάβει την υπεράσπιση του εμβρυολόγου που είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ είπε:

«Ο εντολέας μου υποστηρίζει ότι δεν έχει κάνει τίποτα άλλο, εκτός από το να ασκήσει την επιστημοσύνη του. Πρόκειται για διακεκριμένο εμβρυολόγο, όπως είναι γνωστό – και αν δεν είναι να σας το πω – δεν πρόκειται περί γιατρού, πρόκειται περί βιολόγου. Έχει σπουδές και διδακτορικό σε πολύ γνωστό βρετανικό πανεπιστήμιο. Στα Χανιά ασκεί το λειτούργημά του από το 2010 στη συγκεκριμένη κλινική, και ήρθε μόνο για αυτό. Η σύζυγός του είναι εξαιρετική φαρμακοποιός, κι αυτή με σπουδές στο Λονδίνο. Δεν γνωρίζει τίποτα για αυτά τα οποία έχει διαπιστώσει η αστυνομία, ή κατηγορεί η Αστυνομία στο διαβιβαστικό όλα τα στελέχη της κλινικής. Το μόνο που έκανε ήταν να ασκεί εργαστηριακό έλεγχο.

Δεν έχει καμία σχέση με την επιλογή των μητέρων. Δεν έχει καμία σχέση με τους εμφανισθέντες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι εκμεταλλεύονταν κάποιες νομικές δυνατότητες έτσι ώστε ενώ δεν τους επιτρέπεται να υιοθετούν ή να αποκτούν παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας. Άκουσα προηγουμένως στις ειδήσεις σας ότι αποκαθηλώθηκε ο πρόεδρος της αρμόδιας αρχής επειδή οι παρένθετες μητέρες έπαιρναν χρήματα. Είναι λάθος η είδησή σας. Ο νόμος το επιτρέπει να παίρνουν χρήματα. Έχουν δικαίωμα οι παρένθετες μητέρες, ακόμα και έναντι χρημάτων αν αυτή είναι η υποδομή της αποφάσεώς τους να πάρουν χρήματα».

Όσον αφορά τις κατηγορίες που έχουν απευθυνθεί σε στελέχη της κλινικής είπε:

«Ο εντολέας μου εμένα δεν έχει σχέση με αυτά. Ο εντολέας μου εργαζόταν και μάλιστα με παχυλό μισθό σε αυτή την κλινική. Ο ιδιοκτήτης της κλινικής είναι χρόνια γυναικολόγος μαιευτήρας στα Χανιά, πολύ γνωστό όνομα. Ίσως το γνωστότερο όνομα στον χώρο. Είναι ιδιόκτητη κλινική. Προσελήφθη, ελάμβανε μισθό 3.300 ευρώ τον μήνα για αυτή τη δουλειά, δεν του έχουν βρει τηλεφωνικές επικοινωνίες ενώ παρακολουθούν επί μήνες, από τις οποίες να προκύπτει ότι γνώριζε κάτι άλλο εκτός από το να κάνει πολύ καλά τη δουλειά του και αυτή είναι η πραγματικότητα».

Για να καταλήξει ως εξής:

«Από ότι έχει διαπιστωθεί υπήρχαν πολλές παραφράσεις του νόμου. Δεν θέλω να μιλήσω για άλλους κατηγορούμενους γιατί υπάρχουν απολογίες, ομολογίες σε ό,τι αφορά στελέχη της κλινικής, κάποιες κυρίες. Υπήρχε μία δυνατότητα, μέσω του διαδικτύου, να εμφανίζονται και να ζητούν να αποκτήσουν παιδιά ομοφυλόφιλοι από την Αυστραλία, την Ιταλία, γιατί απαγορεύεται όταν είσαι ομοφυλόφιλος να αποκτήσεις παιδί με παρένθετη μητέρα ή να υιοθετήσεις εκτός νομίμων προϋποθέσεων δεν αφορούν τον εντολέα μου. Ο εντολέας μου ήταν σε ένα εργαστήριο, έκανε την επιστημονική εργασία, δεν μπορεί να γνωρίζει τι συνέβη με αυτές τις γυναίκες. Σε κάθε περίπτωση είναι διαφορετική η εμπορία ανθρώπων από αυτό που συζητείται εδώ σε αυτή την περίπτωση».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ