19.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Χανιά: Στους δρόμους οι Χανιώτες τη Δευτέρα για την έλευση δύο αεροπλανοφόρων

Ημερομηνία:

Κάλεσμα σε πικετοφορία, στις 20.00 το βράδυ της Δευτέρας 29 Απριλίου, στην πλατεία της Αγοράς στα Χανιά, καλεί η Τ.Ε. Χανίων του ΚΚΕ, μία μέρα μετά την αναμενόμενη έλευση του πρώτου από τα δύο αεροπλανοφόρα που αναμένονται στη Σούδα.

Στην ανακοίνωσή της η Τ.Ε. Χανίων του ΚΚΕ αναφέρει:

Από την Κυριακή 28 του Απρίλη μέχρι και την Τρίτη 7 του Μάη θα καταπλεύσουν στην Σούδα δύο αεροπλανοφόρα, με πρώτο το Αμερικάνικο  USS Dwight D. Eisenhower (Κυριακή 28/04 έως Μ Τρίτη 02/05) και μετά το Γαλλικό Charles de Gaulle ( Μ Τρίτη 02/05 έως την Τρίτη 07/05). 

Έρχονται οι Νατοϊκές–Ευροενωσιακές αρμάδες για να «ξεκουραστούν» από το μακέλεμα του Παλαστινιακού λαού και των παιδιών του. 

Η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. Αντιθέτως επιβάλλει επαγρύπνηση από τον λαό μας.

Η στάθμευση τους στη Σούδα, πέρα από την πρόκληση προς τον Χανιώτικο λαό που  έχει εκφράσει μαζικά, πλατιά, τα αντιπολεμικά αισθήματα του, απαιτώντας να απεμπλακεί η χώρα μας από το μακελειό, να κλείσει η βάση της Σούδας, επιπλέον βάζει σε κίνδυνο την πόλη μας, το νησί και τη χώρα μας, ως στόχο πολεμικής εμπλοκής από τα αντίπαλα ιμπεριαλιστικά κέντρα προς αυτούς !!! 

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού, γιατί με την πολιτική τους έχουν εμπλέξει τη χώρα μας μέχρι στιγμής σε δυο ταυτόχρονους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

Οι ίδιες οι εξελίξεις, η αποστολή πολεμικού εξοπλισμού, στρατιωτικού υλικού και φρεγάτας, φανερώνουν ότι η ολοένα βαθύτερη ελληνική εμπλοκή δεν έχει καμιά σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της Ελλάδας, όπως ισχυρίζονται. Αντίθετα, εξυπηρετούν μέχρι κεραίας τους δολοφονικούς αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή, ρίχνουν νερό στον μύλο της επιθετικότητας του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ.

Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η λαϊκή απαίτηση για:

  • να αποσυρθεί άμεσα την στήριξη της στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ 
  • να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, 
  • να κλείσει η αμερικανοΝΑΤΟϊκη βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις στην χώρα μας 
  • να επιστρέψει η Φρεγάτα “Ύδρα” από την επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...