18.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Χανιά: Συλλαλητήριο αγροτών της Ενωτικής Ομοσπονδίας

Ημερομηνία:

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στην επικείμενη φορολόγηση των αγροτεμαχίων πραγματοποίησαν χθες το πρωί στην πλατεία Αγοράς αγρότες μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων.

Μετά την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδίας Σοφοκλή Τσουρουνάκη ακολούθησε πορεία με τα αγροτικά αυτοκίνητα ως την Αντιπεριφέρεια Χανίων.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ενωτικής ΟΑΣ Ν. Χανίων:

“Οι μικρομεσαίοι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους για να παλέψουν κατά της αντιαγροτικής – αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, η οποία δημιουργεί, πολλαπλασιάζει και οξύνει τα προβλήματά τους, τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα, στην ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Ζητήματα αιχμής είναι η άγρια φορολογία στο αγροτικό εισόδημα, από το πρώτο ευρώ, αλλά και μέσω του Ενιαίου Φόρου, το χαράτσωμα με τα υπέρογκα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ και του ΟΓΑ, οι αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα, στο αγροτικό πετρέλαιο, στο νερό και τα άλλα δημοτικά τέλη, οι μειώσεις στην επιστροφή ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Καυσίμων, τα χαράτσια για τις άδειες των γεωτρήσεων και τις δηλώσεις καλλιέργειας, τις σταυλικές εγκαταστάσεις και τις ηλεκτρονικές σημάνσεις των ζώων κ.ά.

Στις αρχές του Γενάρη, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ, στη οποία θα γίνει συζήτηση και θα ληφθούν αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων. Για το αμέσως επόμενο διάστημα, προετοιμάζεται συνεδρίαση της Επιτροπής των Μπλόκων, που είχε συγκροτηθεί στη διάρκεια της μεγάλης, πανελλαδικής, αγροτικής κινητοποίησης τον περασμένο Φλεβάρη.”.

Βαρδής Καλογεράκης / neatv.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...

Wall Street Journal: O Πούτιν πιθανότατα δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι...