ΤΟΠΙΚΑ

Χανιά: Την ενοχή του 32χρονου για τη δολοφονία και τον βιασμό της Σούζαν Ίτον πρότεινε ο Εισαγγελέας

Σε μια υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, ο Εισαγγελέας της Έδρας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης πρότεινε την ενοχή του 32χρονου Χανιώτη για τη δολοφονία και τον βιασμό της διακεκριμένης βιολόγου Σούζαν Ίτον. Η δίκη εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό.

Ο κατηγορούμενος, που σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη συν 13 χρόνια, απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι ο θάνατος της 60χρονης οφείλεται σε τροχαίο ατύχημα. Ωστόσο, ο Εισαγγελέας απέρριψε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό αυτό, τονίζοντας ότι οι αποδείξεις καταδεικνύουν σαφώς ότι ο 32χρονος διέπραξε τα εγκλήματα με ψυχραιμία και προμελέτη.

“Ο δράστης βρισκόταν σε σεξουαλική υπεριέγερση και έψαχνε με οποιοδήποτε τρόπο γυναίκα για να συνευρεθεί” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Εισαγγελέας, προσθέτοντας ότι παρά τις αναφορές του κατηγορούμενου σε επαφές με τη μαύρη μαγεία και φωνές πνευμάτων, διέπεται από αυτοκυριαρχία και οργάνωση.

Ο Εισαγγελέας υπογράμμισε ότι ο βιασμός, τον οποίο ο κατηγορούμενος έχει ομολογήσει και περιγράψει αναλυτικά, έγινε τόσο κατά φύση όσο και παρά φύση, ενώ ο θάνατος της 60χρονης επήλθε μετά την πτώση της από ύψος. “Ενώ την βιάζει ξεκινά να επέρχεται νεκρική ακαμψία” ανέφερε ο Εισαγγελέας, περιγράφοντας τα σοκαριστικά ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος, ενώ εκτίει την ποινή του στις φυλακές Τριπόλεως, συνεχίζει να ασχολείται με τελετές μαύρης μαγείας και να ισχυρίζεται ότι φωνές πνευμάτων τον καθοδηγούν.

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η απόφαση του δικαστηρίου.

Σημειώνουμε ότι στο δικαστήριο βρίσκεται τόσο η Τζούλι Ίτον, αδελφή της Σούζαν Ίτον όσο και ο γιος της.

Σε δηλώσεις της μάλιστα προς τα ΜΜΕ είπε:

“Είναι πολύ, πολύ δύσκολο να είμαι εδώ. Υπάρχουν τόσες πολλές αναμνήσεις που είναι πολύ δύσκολες. Και παρόλο που υπήρχε τόση καλοσύνη από τόσους πολλούς ανθρώπους, είναι απλώς πολύ, πολύ δύσκολο να είμαι εδώ.””

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σπιτικές προτάσεις

Τούρτα με κάστανα Ένα κιλό κάστανα, μιάμιση φλυτζάνα άχνη ζάχαρη, μια φλυτζάνα φρέσκο βούτυρο, 150…

27 mins ago

Εκπαίδευση ελαιοπαραγωγών στον Πλατανιά για την ποιότητα του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου “Κρήτη/Kriti”

Η Περιφέρεια Κρήτης και ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός-ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ), σε συνεργασία με το Δήμο Πλατανιά και την…

47 mins ago

Διαζύγιο Όλγας Κεφαλογιάννη-Μίνωα Μάτσα: Για βίαιη συμπεριφορά κατηγορεί ο συνθέτης την υπουργό

Σε «ανταλλαγή» ασφαλιστικών μέτρων προχώρησαν η υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη και ο συνθέτης Μίνως Μάτσας, στο πλαίσιο της…

3 hours ago

Δημογραφικό: «Δουλέψτε περισσότερο επειδή γερνάτε» – Τι προτείνει η Μorgan Stanley

Το δημογραφικό εξελίσσεται σε  «ωρολογιακή βόμβα» για την ευρωπαϊκή οικονομία, υποστηρίζει δημοσίευμα του Fortune, επικαλούμενο την…

3 hours ago

This website uses cookies.