20.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

“Τελικά, ποιος κοροϊδεύει ποιον;”: Της γραφειοκρατίας το κάγκελο στις τράπεζες με την αναστολή των δανείων – Τι καταγγέλει Χανιώτης επιχειρηματίας

Ημερομηνία:

Ούτε οι εισπρακτικές σταμάτησαν να λειτουργούν εν μέσω πανδημίας παρά τις σχετικές δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη αλλά απ’ ότι φαίνεται κάποιες τράπεζες δεν δίνουν τη δυνατότητα αναστολής πληρωμών δόσεων ενήμερων δανείων επιχειρήσεων, παρά τις υπουργικές αποφάσεις.

Αν και από την πλευρά των τραπεζών διαβεβαιώνουν ότι ο έλεγχος που γίνεται είναι απλός και σύντομος και περιορίζεται στην επιβεβαίωση των στοιχείων της επιχείρησης, προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι πράγματι πρόκειται για επιχείρηση που πλήττεται, δηλαδή είτε για επιχείρηση που έχει διακόψει τη λειτουργία της είτε για επιχείρηση της οποίας οι εργασίες έχουν μειωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης, απ’ ότι φαίνεται η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική…

Σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στην εφημερίδας μας Χανιώτης επιχειρηματίας προσπαθεί εδώ και 15 ολόκληρες ημέρες να συνεννοηθεί με το αρμόδιο τμήμα χορηγήσεων καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Χανιά. Μετά από δεκάδες τηλεφωνήματα τελικώς δέησαν να απαντήσουν την προηγούμενη εβδομάδα ότι …δεν έχουν αρμοδιότητα και ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση για επαγγελματικά δάνεια καλώντας τον επιχειρηματία να απευθυνθεί  στα κεντρικά γραφεία στην Αθήνα.

Μετά από όλη αυτή την ταλαιπωρία ακολούθησε νέα ταλαιπωρία αφού χρειάστηκαν και άλλες μέρες ώστε να κατορθώσει να μιλήσει με κάποιον στην Αθήνα. Ο οποίος όμως δήλωσε… αναρμόδιος και του είπε να απευθυνθεί σε κατάστημα των Χανίων!

Όταν επικοινώνησε με το κατάστημα στα Χανιά, ο υπεύθυνος δήλωσε… αναρμόδιος και τον ξαναέστειλε να επικοινωνήσει με Αθήνα!

Να σημειώσουμε ότι όταν τους ρώτησε σχετικά με τη δυνατότητα καταχώρησης σχετικού αιτήματος ηλεκτρονικά του είπαν ότι η δυνατότητα αυτή αφορά επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δεν είναι νομικά πρόσωπα.

Εύλογα ο Χανιώτης επιχειρηματίας αναρωτιέται:

“Τελικά, ποιος κοροϊδεύει ποιον;”

Αν αυτά συνέβαιναν στο ελληνικό δημόσιο θα μιλούσαμε για μία τερατώδη γραφειοκρατία. Όμως συμβαίνουν σε μεγάλη ιδιωτική τράπεζα η οποία εν μέσω της κρίσης, σύμφωνα με την καταγγελία που έχουμε στα χέρια μας, δεν ανταποκρίνεται όπως πρέπει.

Το ζήτημα βεβαίως είναι ευρύτερο και αφορά πολλούς επιχειρηματίες και στον τόπο μας που αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες με πολλούς να καταγγέλουν στην εφημερίδα μας κακές πρακτικές από τις τράπεζες.

Και μέσω πανδημίας; Ναι, και μέσω πανδημίας…

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εγκεφαλικό υπέστη ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος

Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος, ενώ βρισκόταν...

Η επέλαση της Ρωσίας, ο «υβριδικός πόλεμος» και η κατάρρευση του ουκρανικού μετώπου άμυνας

Τα τελευταία 24ωρα οι ρωσικές δυνάμεις «καλπάζουν» στο μέτωπο...