26.8 C
Chania
Thursday, September 19, 2024

Χανιά: Τρία C – 130 μετέφεραν Πολωνούς στο αεροδρόμιο της 115 Π.Μ. – Αλλαγές λόγω του πολέμου στο Ισραήλ

Ημερομηνία:

Τρείς πτήσεις μεταγωγικών αεροσκαφών τύπου C130 της Πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας προγραμματίστηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο μέσω της 115 Πτέρυγας Μάχης στα Χανιά, για τη μεταφορά Πολωνών από το Ισραήλ στην Κρήτη. Την ίδια στιγμή ο πόλεμος ανατρέπει και τον προγραμματισμό κρουαζιεροπλοίων προς την Χάιφα και την Ασντόντ, με κάποια από αυτά να επιλέγουν εκτάκτως ως σταθμό τους το λιμάνι της Σούδας.

Την ώρα που οι ακυρώσεις πτήσεων πολιτικών αεροσκαφών από το αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης των Χανίων προς το Τελ Αβίβ συνεχίζονται, πηγές της Fraport Greece που διαχειρίζεται τον αερολιμένα, αναφέρουν ότι η Πολωνία γνωστοποίησε ότι θα πραγματοποιεί πτήσεις διάσωσης μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου. Την περασμένη Τρίτη δύο C130 της Πολωνικής πολεμικής αεροπορίας μετέφεραν περί τους 85 πολίτες που βρίσκονταν στο Ισραήλ στο αεροδρόμιο της 115 Πτέρυγας Μάχης στα Χανιά ώστε να προωθηθούν στους προορισμούς τους με ασφάλεια. Μια ακόμη πτήση αναχώρησε στις τέσσερις και είκοσι το απόγευμα για την εμπόλεμη περιοχή προκειμένου να παραλάβει πολίτες και μέχρι νεοτέρας πολεμικά μεταγωγικά θα συνεχίσουν τις πτήσεις τους προς το Τελ Αβιβ.

Διεθνείς αερομεταφορείς εξάλλου ανακοίνωσαν αμέσως μετά τις επιθέσεις της Χαμάς πως ακυρώνουν δρομολόγια. Ανάμεσά τους ήταν οι αμερικανικές United Airlines, Delta Air Lines και American Airlines και ο γαλλικός εθνικός αερομεταφορέας, η Air France.

Στο μεταξύ, την ακύρωση όλων των αφίξεων τόσο στη Χάιφα όσο και στην Ασντόντ τουλάχιστον για τον Οκτώβριο, ανακοίνωσαν οι περισσότερες εταιρείες κρουαζιέρας. Μέχρι στιγμής, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα που υπάρχει σε γειτονικά λιμάνια με τα περισσότερα πλοία να επιλέγουν την Κύπρο και την Τουρκία. Στα Χανιά αναμένεται να καταπλεύσουν εκτάκτως δύο κρουαζιερόπλοια . Το πρώτο είναι το Celebrity Apex που αναμένεται στις 20 Οκτωβρίου και το δεύτερο η Οδύσσεια των Θαλασσών που κατά την κρουαζιέρα του στη Μεσόγειο θα καταπλεύσει επίσης εκτάκτως στα Χανιά στις 21 του μήνα.

Ο κ. Δημήτρης Βιριράκης, πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων, τόνισε ότι επίσημα δελτία αφίξεων κρουαζιεροπλοίων δεν υπάρχουν, ωστόσο το Λ.Τ. δέχεται τηλεφωνήματα στελεχών εταιριών κρουαζιέρας που ρωτούν για την διαθεσιμότητα ημερομηνιών άφιξης στο διάστημα 20 – 25 Οκτωβρίου. «Τα δρομολόγια αυτά είναι δυναμικά, δηλαδή μπορεί να αλλάξουν γιατί ένα μέρος να έχει πρόβλημα αλλάζει όλο το δρομολόγιο και μπορεί ακόμα και να ματαιωθεί» εξήγησε ο κ. Βιριράκης, επισημαίνοντας από αυτό το οποίο εισπράττει είναι η ανησυχία των στελεχών εταιριών κρουαζιέρας. Μάλιστα τόνισε ότι «αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στα λιμάνια ,άλλαξε η βαθμίδα, και στο λιμάνι της Σούδας. Γενικά υπάρχει κλίμα ανησυχίας ειδικά για κρουαζιερόπλοια στα οποία επιβαίνουν τουρίστες Ερβραϊκής καταγωγής κι εμείς στα Χανιά είχαμε πολλά».

Οι προγραμματισμένες αφίξεις στο Ισραήλ ήταν πολλές αφού έχει ήδη ολοκληρωθεί η σεζόν στη βόρεια Ευρώπη και τα περισσότερα πλοία πριν μετεγκατασταθούν στην Καραϊβική ή την ΝΑ Ασία, ταξιδεύουν στη Μεσόγειο.

neakriti.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ