Σε μαζικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών του Πολυτεχνείου Κρήτης και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του Νομού Χανίων, συνεχίζοντας τον αγώνα για απόδοση ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών και ενάντια στις πολιτικές που υποβαθμίζουν την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Μαζική απάντηση από λαό και νεολαία
Όπως επισημαίνει ο Φοιτητικός Σύλλογος, το διάστημα αυτό καταγράφεται μια πρωτοφανής λαϊκή αντίδραση, με πάνω από 1,5 εκατομμύριο πολίτες –ανάμεσά τους χιλιάδες φοιτητές– να πλημμυρίζουν τους δρόμους της Ελλάδας. Οι μεγάλες απεργίες και διαδηλώσεις ανέδειξαν τη δύναμη του συλλογικού αγώνα, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα διεκδίκησης:
Απόδοση όλων των πολιτικών και ποινικών ευθυνών για το δυστύχημα στα Τέμπη και τερματισμός της συγκάλυψης.
Ανατροπή της πολιτικής του κέρδους, που θέτει σε δεύτερη μοίρα τις ζωές, τις ανάγκες και την ασφάλεια των πολιτών.
Διασφάλιση ενός αξιοπρεπούς μέλλοντος, όπου οι άνθρωποι δεν θα αντιμετωπίζονται ως αριθμοί ή «κόστος».
Συνεχίζουν μέχρι τέλους – Κάλεσμα σε εκδήλωση και συναυλία
Με το σύνθημα «Το ποτάμι του αγώνα δεν γυρίζει πίσω», οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν δυναμικά, διεκδικώντας δικαιοσύνη και αλλαγές που θα αποτρέψουν νέα τραγικά γεγονότα.
Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνουν την Παρασκευή 21 Μαρτίου:
- Εκδήλωση – Συζήτηση με θέμα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» στην Αίθουσα Α2 του Πολυτεχνείου Κρήτης στις 15:00.
- Συναυλία διαμαρτυρίας στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 20:00.
Οι διοργανωτές καλούν φοιτητικούς συλλόγους, εργατικά σωματεία και φορείς των Χανίων να στηρίξουν και να συμμετάσχουν στις δράσεις.