19.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Χανιά: Το Σάββατο χαριστικό παζάρι και συλλογική κουζίνα για τους άστεγους από το Κοινωνικό Στέκι

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή του το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών καλεί τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν σε χαριστικό παζάρι και συλλογική κουζίνα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Ιανουαρίου.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Άλλος ένας χειμώνας στα Χανιά χωρίς ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων της πόλης. Άλλος ένας χειμώνας, που πολλοί συνάνθρωποί μας θα αντιμετωπίσουν τα καιρικά φαινόμενα με ελάχιστα μέσα. Να θυμίσουμε ότι άστεγος δεν είναι μόνο αυτός που μένει στο δρόμο. Είναι και ο άνθρωπος που ζει σε επισφαλείς συνθήκες, σε σπίτι που δεν έχει θέρμανση, νερό ή ρεύμα, που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι, που φιλοξενείται σε ίδρυμα ή ζει σε ακατάλληλα καταλύματα που παρέχουν μόνο στοιχειώδη προστασία από τα καιρικά φαινόμενα.

Με τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση, με την  κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, με την αύξηση του κόστους διαβίωσης, με την αύξηση των προσφύγων που οφείλεται στις ιμπεριαλιστικές πολιτικές των καπιταλιστικών χωρών, αντιλαμβανόμαστε ότι έχει αυξηθεί δραματικά και η δεξαμενή των αστέγων. Έχουμε θέσει το θέμα των αστέγων που υπάρχουν στην πόλη πολλές φορές και σε πολλούς τόνους, αλλά κάθε χειμώνα βρισκόμαστε στο ίδιο σχεδόν σημείο. Προφανώς αυτό είναι δευτερεύον για τη δημοτική αρχή. Πως αλλιώς εξηγείται, ότι το μόνο που έχει γίνει είναι το «νυχτερινό καταφύγιο αστέγων», που μπορεί να φιλοξενήσει μόνο 20 άτομα και μόνο τη νύχτα. Παρόλο που στην πόλη έχουν υπάρξει άστεγοι νεκροί. Παρόλο που υπάρχει το νομικό πλαίσιο αλλά και η εμπειρία από άλλους Δήμους για δημιουργία Ανοικτών Κέντρων Ημέρας Αστέγων και Ξενώνων Μεταβατικής Φιλοξενίας.

Η Ομάδα Υποστήριξης Αστέγων του Κοινωνικού Στεκιού-Στεκιού Μεταναστών μπροστά σε αυτή την κατάσταση οργανώνει το Σάββατο 26/01  12,00-14,00 χαριστικό παζάρι ρούχων και 14,00-16,00 συλλογική κουζίνα. Στόχος είναι να συλλέξουμε για τους άστεγους της πόλης:

  • Sleeping bag
  • Κουβέρτες
  • Είδη χειμερινής διαβίωσης (αντρικά χοντρά ρούχα, μπουφάν, παπούτσια, σκούφους, γάντια).

(Τηλ. επικοινωνίας 6976677743)

Συμμετέχουμε, ενισχύουμε, τη δράση αλληλεγγύης.

Κανείς δεν είναι μόνος του στην κρίση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στιγμές από την ιστορία της Πρωτομαγιάς στον κόσμο και στην Ελλάδα!

Του Σπύρου Δαράκη * Πρώτη του Μάη! Μια μέρα κόκκινη,...

Λούης Τίκας και Εργατική Πρωτομαγιά

Του Γιώργου Σταυρουλάκη, Οικονομολόγος-Συγγραφέας - Ανιψιός Λούη Τίκα Πρωτομαγιά. Παγκόσμια...

Σούδα: Το μυστικό του κρηπιδώματος Κ-14 και το θηριώδες Αϊζενχάουερ

Η βάση της Σούδας είναι ίσως η μοναδική βάση στη Μεσόγειο που...

Χανιά: Ένας 15χρονος ξυλοκόπησε τη γιαγιά του – Θύμα οικογενειακής βίας στο παρελθόν ο ανήλικος

Ένα απίστευτο περιστατικό ενδοοικοενειακής βίας με πρωταγωνιστή ανήλικο και...