13.8 C
Chania
Friday, December 12, 2025

Χανιά: Χειροπέδες σε πατέρα και δύο γιους για παράνομη οπλοκατοχή

Ημερομηνία:

Στη σύλληψη τριών ανδρών, ενός 78χρονου πατέρα και των δύο γιων του, ηλικίας 48 και 50 ετών, προχώρησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χανίων και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2025, στην περιοχή Πλατάνου Κισσάμου.

Εντοπίστηκε οπλισμός στα σπίτια τους

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής, οι αστυνομικές αρχές, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν έρευνες σε οικίες που κατείχαν και χρησιμοποιούσαν οι τρεις άνδρες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Δύο πιστόλια
  • Τρία κυνηγετικά όπλα
  • Δύο αεροβόλα
  • Μία σκοπευτική διόπτρα
  • Εννέα γεμιστήρες διαφόρων τύπων
  • 173 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
  • Μεταλλικά σφαιρίδια
  • Ένα κυτίο με καθαριστικά όπλου «τυφεκίου»
  • Πλήθος καλύκων πυροβόλου όπλου

Τα όπλα ήταν ανασφάλιστα

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι συλληφθέντες διέθεταν τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα για τα περισσότερα από τα όπλα που βρέθηκαν. Ωστόσο, δεν τα φύλασσαν σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες ασφαλείας, αφού ήταν εκτεθειμένα και όχι αποθηκευμένα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Λόγω αυτής της παράβασης, οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στις αρμόδιες αρχές, ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χανίων.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλείνουν τα κρεοπωλεία στις 14 Δεκεμβρίου – Πανελλαδικό μήνυμα στήριξης στους αγρότες

Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία κρεοπωλών για κλείσιμο των κρεοπωλείων...

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση αγροτοκτηνοτρόφων με την Κυβέρνηση

Χωρίς «λευκό καπνό» ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μποδοσάκη...

Ο αόρατος κόσμος γύρω από την κτηνοτρόφια: 60+ επαγγέλματα που δεν βλέπουμε

Πίσω από κάθε μονάδα εκτροφής λειτουργεί ένα ευρύ, τεχνικό...