18.8 C
Chania
Tuesday, October 8, 2024

Χαράλαμπος Κουκιανάκης: Μεταφορά των προσφύγων στα έρημα χωριά του νομού και επιδότηση της εργασίας τους

Ημερομηνία:

H συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης να φέρει στην Κρήτη 2.000 μετανάστες ενώ έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί η β’ φάση όπως μας έλεγαν, αποδεικνύει την προχειρότητά της στο θέμα αυτό. Εκφράζουμε την αγωνία μας για το πώς ακριβώς θα υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός. Γι’ αυτό ζητήσαμε να γίνει σύντομα, άμεσα, η σύγκληση της Ολομέλειας προκειμένου να λάβουμε αποφάσεις.

Μια πρόταση έφερε στη σύσκεψη ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης. Όπως είπε η δημιουργία δομών κοντά σε τουριστικές περιοχές θα δημιουργήσει προβλήματα και αντιθέτως αυτό που πρότεινε είναι η μεταφορά τους στον ορεινό όγκο, στην ενδοχώρα του νομού στα ερημωμένα χωριά, όπου θα τους δίνεται η δυνατότητα εργασίας είτε με απευθείας επιδότησή είτε με επιδότηση των εργοδοτών τους.

Είπε ο κ. Κουκιανάκης:

Προσωπικά ως Δήμαρχος Αποκορώνου, είχα φέρει το θέμα πριν ένα χρόνο περίπου όπου αποφασίσαμε ότι ο Αποκόρωνας δεν ενδείκνυται για τέτοιου είδους δομές. Και μάλιστα δομές 200 και 500 ατόμων όπου δημιουργούν συνθήκες γκέτο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πρόσφατα μία μελέτη ανέδειξε ότι ο λόγος που οι τουρίστες που επιλέγουν τα Χανιά είναι η ασφάλεια του τόπου μας. Και λέω εγώ, αν δημιουργούν τέτοιου τύπου μεγάλες δομές των 500 ατόμων σε τουριστικές περιοχές, σε αστικοποιημένες περιοχές, αυτή η ασφάλεια δεν διακινδυνεύεται; Είναι ένα ζητούμενο, και πόσο μάλλον όταν παρατηρείται αυτή η προχειρότητα.

Θεωρώ ότι έχουμε όλοι ευθύνη και δεν είναι θέμα του πώς θα ηγηθούμε της κοινωνίας για να λύσουμε ένα πρόβλημα. Το πρόβλημα αυτό το δημιούργησαν οι ισχυροί της γης αφού ξεκλήρισαν τους λαούς από τους τόπους τους. Και έρχονται πάλι οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας να κλείσουν τα δικά τους σύνορα και να μεταφέρουν το πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν στη χώρα μας. Και από την άλλη μεριά η κυβέρνηση να το μεταφέρει στους δημάρχους χωρίς να υπάρχει ο ανάλογος σχεδιασμός.

Έφερα μια συγκεκριμένη πρόταση στη σύσκεψη και είπα: Από τη στιγμή που και εμείς είμαστε εύσπλαχνοι και το έχουμε δείξει κατά την έλευση λαθρομεταναστών αλλά και προσφύγων και μεταναστών, γιατί λοιπόν δεν κάνουμε και μία άλλη σκέψη. Πώς θα αποφύγουμε αυτά τα γκέτο; Αν κάποιος γυρίσει στον ορεινό όγκο, στην ενδοχώρα του νομού μας, θα δει ότι η ενδοχώρα πάσχει από εργατικά χέρια. Προκειμένου λοιπόν να έχουμε ανθρώπους παραπεταμένους κάτω από άθλιες συνθήκες να προσπαθούν να επιβιώσουν ζητώντας ελεημοσύνη, γιατί δεν τους δίνουμε δυνατότητα να εργαστούν στην ενδοχώρα όπου μέσα από μία επιδοτούμενη εργασία ή μέσω της επιδότησης των εργοδοτών να μπορέσουν να προσφέρουν και να αναδείξουν τα χωριά τα οποία ερημώνουν;

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ