12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Χαραμίστηκαν ή μήπως…. αλλαξοδρόμησαν;

Ημερομηνία:

Του Ανδρέα Σπανουδάκη

Δόμνα Μιχαηλίδου υφ. Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων: «Στα ιδρύματα επίσης υπάρχουν σήμερα περίπου 250 παιδιά, τα περισσότερα άνω των 15 ετών, που είτε δεν θέλουν, είτε είναι δύσκολο να βρουν μια οικογένεια. Για τα παιδιά αυτά φτιάξαμε και χρηματοδοτούμε εξ ολοκλήρου το πρόγραμμα ημιαυτόνομης διαβίωσης σε διαμερίσματα. Τα διαμερίσματα θα βρίσκονται εντός αστικού ιστού και θα προσομοιάζουν -όσο γίνεται δηλαδή!- σε συνθήκες οικογενειακού περιβάλλοντος, ώστε τα παιδιά να μη βρίσκονται σε ιδρυματικού τύπου δομές. Στα σπίτια αυτά θα μένουν 4 έως 6 παιδιά, μαζί με τους φροντιστές τους, που με άλλους ειδικούς θα τους βοηθούν συμβουλευτικά και υποστηρικτικά για την αυτόνομη διαβίωσή τους μετά την ενηλικίωση»

Κατ’ αρχήν, όταν ο κ. Γιαννόπουλος και το «Χαμόγελο του Παιδιού» τώρα και 27 χρόνια προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ!!! (γιατί δεν το αναφέρει;) θεάρεστες υπηρεσίες στα παιδιά η Δόμνα ακόμα….. βύζενε το δαχτυλάκι της: Επιμελώς αποφεύγει να κάνει την παραμικρή νύξη σ’ αυτό το επικό έργο που είναι «στεφανωμένο» με την αναγνώριση και την ευγνωμοσύνη της κοινωνίας.

Ο μηχανισμός της κυβέρνησης να κλείσει το «Χαμόγελο του Παιδιού» δεν είναι ούτε μυστηριώδης ούτε ανεξιχνίαστος και μας τον αποκαλύπτει η εκπρόσωπος του «κλασικού ιδεώδους» όσον αφορά την ομορφιά, με τις  βάρβαρες, παράλογες και αθέμιτες απόψεις (άξιο μελέτης είναι το πώς καταφέρνει να διαψεύσει την  άποψη που διατυπώθηκε στο   Διαφωτισμό  ότι «η Ομορφιά είναι Αλήθεια).

Μας λέει λοιπόν, με εγκυρότητα και σαφήνεια, η Δόμνα σε συνέντευξή της, ότι πρόθεση του υπουργείου είναι η αποϊδρυματοποίηση.  Προφανώς  κατευθύνεται προς τη λύση όπως αυτή εφαρμόστηκε με την αποϊδρυματοποίηση  χρονίων ψυχωτικών που εφαρμόστηκε στη χώρα μας τα  τελευταία χρόνια με τη μετάβασή τους από την ιδρυματική ζωή σ’ εκείνη των ενδιάμεσων δομών με τα μισθωμένα ξενοδοχεία.

Τα 27 χρόνια που δραστηριοποιείται ο Σύλλογος είναι η επιβεβαίωση, η παραδοχή ότι το έργο του είναι επικό, μεγαλειώδες και πρωτοπόρο γιατί ο Σύλλογος ΔΕΝ!!! είναι κλειστή δομή, δεν είναι Ίδρυμα. Το να επιμένει η Δόμνα να κάνει από’ι’δρυματοποίηση σε μια ΑΝΟΙΧΤΗ!!!! δομή που περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων τη ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ παιδιών και βασίζεται στη δύναμη των εθελοντών της, είναι…. ανοησία διαστημικών διαστάσεων.

Η χαριτόβρυτος Δόμνα δεν απέφυγε την «σκολιά ατραπό» όλων εκείνων των φαντασμένων, των ειδικών επι παντός επιστητού.  Ή μάλλον γνωρίζει, αλλά οι νεοφιλελεύθερες και οι ιδεοληπτικές της αγκυλώσεις  την αναγκάζουν να ασχημονεί σε βάρος του Συλλόγου με τελικό στόχο να τον κλείσει για να περάσει στα χέρια της κυβέρνησης η διοικητική και οικονομική διαχείριση της Δομής αλλά και άλλων  Δομών με πρόσχημα την κτιριακή και επιστημονική τους επάρκεια. Λες και περίμεναν την Δόμνα να τους το πει που πριν από 27 χρόνια…. βύζενε το δαχτυλάκι της.

Τα λεφτά από εθνικούς και ευρωπα’ι’κούς πόρους είναι πολλά ειδικά τώρα με το μεταναστευτικό ρεύμα από την Ουκρανία και τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.  Το Refugees Deeply έχει υπολογίσει πως τουλάχιστον 752 εκατομμύρια ευρώ για το μεταναστευτικό  εισέρρευσαν στην Ελλάδα απ’ το 2015 μαζί με τις μεγάλες δωρεές από ιδιώτες. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι  υπολογίζουν ότι για κάθε 100 ευρώ που δόθηκαν, τα 70 ευρώ χαραμίστηκαν.

Χαραμίστηκαν ή μήπως…. αλλαξοδρόμησαν;

Πελατάκια μου!!!

Και τι είναι τα περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια κόστος αγοράς ανά F-35 και τα 15.000 δολάρια την ώρα που είναι το κόστος πτήσης του… Τίποτα δεν είναι μπροστά στις αμερικανικές φιλοφρονήσεις, γιατί όταν προκύπτουν τα ζητήματα με την Τουρκία οι ΗΠΑ κάνουν το κορόιδο και μας λένε βρείτε τα μοναχοί σας.

Θα δώσουμε 4 δισεκ. για τα F-35, άλλα 3 δισεκ. για τις φρεγάτες Belharra, άλλα 2,5 δισεκ. για τα Rafale όταν η κυβέρνηση δια στόματος πρωθυπουργού μας λέει ότι ΔΕΝ!!!! υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, πέραν του 1,6 ευρώ την ημέρα, για μισθολογικές αυξήσεις.

Κάποιος κακεντρεχείς παρατήρησε: Οι μισθολογικές αυξήσεις δεν έχουν μίζες! Τι να εννοούσε άραγε; Εύκολα μπορεί να φανταστεί κάποιος το βαθμό ανακούφισης που νοιώθουν όσοι χειρίζονται μισθολογικά θέματα με την αυτονόητη απαλλαγή τους από τον εφιάλτη της…. αρπαχτής. Για τα εξοπλιστικά υπάρχει ακίνδυνος τρόπος απαλλαγής από τον εφιάλτη;

Όσο για τα καύσιμα που η τιμή τους έχει πάρει διαστάσεις δραματικές και την πρόταση των πρατηριούχων για μείωση του ΦΠΑ ο Στα’ι’κούρας μας έλεγε ότι (και εδώ) δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, αλλά βρήκε 3,5 δισεκ. για το Fuel Pass.

"google ad"

Είναι λοιπόν φανερό ότι η κυβέρνηση γίνεται «χορηγός» της αισχροκέρδειας την οποία ΕΠΙΔΟΤΕΙ!!!! μαζί με το ηλεκτρικό, επιβαρύνοντας τον κρατικό προ’υ’πολογισμό. Δείγμα της ακατάβλητης άρνησής της να χτυπήσει το κακό στη πηγή του.

Μα, ποιούς να χτυπήσει, τους χορηγούς της; Κάτι τέτοιο θα ήταν…..θαύμα καθηλωτικό. Εξαγνιστικό για την κυβέρνηση, με ιστοριοδιφικό ενδιαφέρον.

«Δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για λα’ι’κίστικες παροχολογίες!». Μας έχει «μπαφιάσει» η κυβέρνηση με την πομφολυγώδη μηδενολογία της που εξαπολύει άνευ δισταγμού και ως άλλοθι για να ορμήσει, εν είδη βαρβαρικών ορδών, στα καχεκτικά δημόσια ταμεία για να προμοτάρει τους αβανταδόρους της.

“Πελατάκια μου” που έλεγε και ο διορατικός Βέγγος.

Ψέμα και …άγιος ο Θεός

Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ: «Μπορούμε να προσφέρουμε 25 εκ. τόνους σιτηρών. Τα σιτηρά της Ουκρανίας αποθηκεύονται σε αποθήκες χωρών της Ε.Ε. με αντάλλαγμα όπλα».

Μήπως αυτή η δήλωση πανηγυρικά ακυρώνει και γκρεμίζει μονομιάς το αφήγημα της κυβέρνησης για εισαγόμενη ακρίβεια στα είδη διατροφής;

Ως προς τι λοιπόν το κυβερνητικό ψέμα; Προφανώς γιατί η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να συμπεριφέρεται, εν παντί και αεί, ως απατεών σε βάρος του διωκόμενου και αδικημένου λαού. Συνεπικουρούμενη από τους εικονολάτρες όσον αφορά την λατρεία στο πρόσωπο του Λουδοβίκου – Μω’υ’σή που δεν μας παρέχουν πειστικά επιχειρήματα για να κατατάξουμε τον Μεσία στους μείζονες πολιτικούς.

Γελάνε και οι όρνιθες

Με τον πιο έντονο τρόπο καταδικάζει το Υπουργείο Εξωτερικών την “πρωτοφανή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από δύο τουρκικά μαχητικά, τα οποία εισήλθαν παράνομα στον εθνικό εναέριο χώρο μας και προσέγγισαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση μόλις 2,5 ναυτικών μιλίων”.

Αυτή την απάντηση εννοούσε ο πρωθυπουργός όταν έλεγε, ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου ότι καμμιά τουρκική πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη.

Τι άλλο να κάνει, να κόψει τις φλέβες του;

Τα θερμά, ασυγκράτητα και φλογερά χειροκροτήματα στο αμερικανικό Κογκρέσο ήταν μια …..σαφή διαβεβαίωση, απόλυτα κατανοητή που δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες ότι η αμερικανική ηγεσία είναι…. κάθετα, ξεκάθαρα και σταράτα, πιστή στην τακτική της και στην….. αδιάσπαστη συνέχεια της ιστορικής της πορείας. Ο Μπαϊντενόπουλος φορούσε γραβάτα με την ελληνική σημαία. Τόσο…. ένθερμοι υποστηρικτές των ελληνικών θέσεων είναι που έχουν κάνει…. voyue το ελληνικό σύμβολο. Και από μόδα οι αμερικανοί είναι για….. να γελάνε και οι όρνιθες!

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...