22.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Χιλιάδες τα αδήλωτα όπλα στην Κρήτη… 15 ευρώ η άδεια από 120!

Ημερομηνία:

3.000 είναι τα αδήλωτα ή με ληγμένες άδειες κυνηγητικά όπλα στο Δήμο Χανίων. Ο αριθμός αυτός ανεβαίνει αν υπολογιστούν και εκείνα σε όλο τον νομό. Οι κάτοχοι καραμπινών θα έπρεπε να πληρώσουν το προηγούμενο διάστημα 120 ευρώ για να ανανεώσουν τις άδειες. Το ποσό πολλαπλασιαζόταν στην περίπτωση που είχαν περισσότερα από ένα όπλα, γεγονός που απέτρεπε πολλούς από το να πληρώσουν τα χρήματα. Τώρα το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα κατέβασε το ποσό στα 15 ευρώ.

Να θυμίσουμε ότι πριν το ποσό της ανανέωσης κατέβει στα 15 ευρώ, είχε μειωθεί στα 60 αλλά και στα 30 ευρώ και πάλι δεν υπήρχε ανταπόκριση. Να θυμίσουμε ότι οι κάτοχοι που δεν ανανεώσουν τα όπλα τους εντός διετίας θα υποστούν τις νομικές κυρώσεις για παράνομη κατοχή η οποία κινείται αυτεπάγγελτα από τις αστυνομικές αρχές και θα τους κατασχεθεί και το κυνηγετικό όπλο.

Εν τω μεταξύ, εδώ και 10 μέρες η κυνηγετική περίοδος έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι το Φλεβάρη. Τα θηράματα που επιτρέπονται είναι τα διαβατικά πουλιά, ορτύκι και τριγώνι.

Στον Ά Κυνηγετικό Σύλλογο Χανίων, η τοπική άδεια κοστίζει 104,78 ευρώ, η περιφερειακή 124,78 και η γενική 154,78 ευρώ. Τιμές μειωμένες σε σύγκριση με πέρυσι.

neatv.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάος στο UCLA: Επίθεση της Αστυνομίας σε χιλιάδες διαδηλωτές με πλαστικές σφαίρες | Ζωντανή μετάδοση

Χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες βρίσκονται στο campus του Πανεπιστημίου της...

O Μαζωνάκης τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein

Σε ρυθμούς Rammstein μπαίνει το ελληνικό κοινό, καθώς στο τέλος του...

Παζάρι Μεγάλης Παρασκευής στις Βουκολιές του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σας προσκαλεί και φέτος, τη Μεγάλη...