14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Χλωροκίνη: Γαλλική έρευνα υπογραμμίζει την αναποτελεσματικότητα της ουσίας έναντι στον κορονοϊό – Αύξηση των ανεπιθύμητων ενεργειών

Ημερομηνία:

Η αναποτελεσματικότητα της χλωροκίνης έναντι στον κορονοϊό COVID-19 επισημάνθηκε σε νέα γαλλική έρευνα, καθώς πολλοί ασθενείς εμφάνισαν ανεπιθύμητες ενέργειες.

Η υδροξυχλωροκίνη έχει αναδειχθεί ως μια από τις ουσίες που -ενδεχομένως- να μπορούν να δρουν ενάντια στον κορονοϊό COVID-19, αλλά νέα γαλλική έρευνα υπογραμμίζει την αναποτελεσματικότητά της.

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο medrxiv.org, αναλύθηκαν δεδομένα από τέσσερα νοσοκομεία, στα οποία εισήχθησαν 181 ασθενείς, θετικοί στον κορονοϊό με συμπτώματα πνευμονίας και ανάγκη για οξυγόνο.

Μάλιστα, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες.

Η πρώτη συμπεριελάμβανε 84 ανθρώπους, οι οποίοι έλαβαν υδροξυχλωροκίνη εντός 48 ωρών από την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο (ομάδα HCQ) και η δεύτερη ομάδα αφορούσε σε ασθενείς που δεν είχαν πάρει τη συγκεκριμένη ουσία.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το 20,2% των ασθενών που έλαβαν υδροξυχλωροκίνη, πέθανε ή μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εντός των επόμενων επτά ημερών, σε σύγκριση με το 22,1% εκείνων στη δεύτερη ομάδα.

Καθώς το χάσμα μεταξύ των δύο ομάδων μοιάζει μικρό, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το φάρμακο δεν ήταν αποτελεσματικό.

Αύξηση των ανεπιθύμητων ενεργειών

Η θεραπεία με υδροξυχλωροκίνη θα είχε προκαλέσει σημαντικά αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα: Το 27,4% των ασθενών εμφάνισε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας, μόλις επτά ημέρες μετά τη λήψη της.

Η ομάδα των ασθενών που δεν είχαν λάβει υδροξυχλωροκίνη, επηρεάστηκε από επιπλοκές σε ποσοστό 24,1%. Επίσης, οκτώ άτομα σταμάτησαν τη λήψη της ουσίας λόγω προβλημάτων στο ηλεκτροκαρδιογράφημά τους.

Επιπροσθέτως, οι γιατροί υπογράμμισαν τη μεγάλη σημασία αυτών των αποτελεσμάτων, τα οποία «δεν ενθαρρύνουν τη χρήση υδροξυχλωροκίνης σε ασθενείς με πνευμονία λόγω του SARS-COV-2», δεδομένης της αναποτελεσματικότητας της ουσίας.

Τέλος, τόνισαν ότι δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, ωστόσο επεσήμαναν την ανάγκη αντιμετώπισης των αποτελεσμάτων με προσοχή.

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ