15.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Χολιγουντιανή λάμψη στα Χανιά για τα γυρίσματα της ταινίας «Τα 2 πρόσωπα του Ιανουαρίου»

Ημερομηνία:

Στα Χανιά για μέρος των γυρισμάτων βρίσκονται οι συντελεστές της διεθνής κινηματογραφικής παραγωγής «The Two Faces of January». Η ταινία με πρωταγωνιστές τους παγκοσμίως γνωστούς Viggo Mortensen και Kirsten Dunst είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που έχει στο επίκεντρο έναν αμερικάνο απατέωνα και τη γυναίκα του που κάνει μία σχέση με έναν άγνωστο στην Αθήνα της δεκαετίας του ’60.

Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση της ταινίας αφορά ένα ζευγάρι αμερικανών, τον Τσέστερ ΜακΦάρλαντ και την γυναίκα του Κολέτ, που στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από κατηγορίες για απάτες, έρχονται στην Αθήνα ως τουρίστες, όμως ο Τσέστερ σκοτώνει κατά λάθος έναν αστυνομικό επιθεωρητή στο ξενοδοχείο Κίνγκς Παλάς και εκεί που έχουν μπλέξει για τα καλά, εμφανίζεται ένας αργόσχολος Αμερικάνος και τους προσφέρει βοήθεια.

Ήδη, γυρίσματα έχουν γίνει στα Σφακιά (στην περιοχή του Καλλικράτη και στο δρόμο που ενώνει τις Βρύσσες με τα Σφακιά καθώς και στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος) και η φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα σε όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία είναι από την περιοχή του Καλλικράτη, πιθανότατα στους λόφους μεταξύ Ίμβρου και Ασφένδου.

Τώρα, τις τελευταίες μέρες το συνεργείο της παραγωγής βρίσκεται στα Χανιά, και πιο συγκεκριμένα στο Γυαλί Τζαμισί όπου γυρίζονται σκηνές. Αύριο τα συνεργεία θα μετακομίσουν στη Χαλέπα για μερικές ακόμα σκηνές.
Παρουσιάζουμε εδώ μερικές μονάχα εικόνες από τον τόπο των γυρισμάτων. Δυστυχώς, δε μας επιτράπηκε να βγάλουμε φωτογραφίες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων καθώς χρειάζεται ειδικά άδεια από την εταιρεία που έχει αναλάβει την παραγωγή ενώ, όσο και να προσπαθήσαμε να τραβήξουμε κάποιον από τους πρωταγωνιστές, τα μέτρα ασφαλείας στο χώρο των γυρισμάτων είναι ιδιαίτερα αυστηρά προκειμένου να μην αλλοιωθεί το σκηνικό της δεκαετίας του ’60 που έχει δημιουργηθεί,αλλά και για την ασφάλεια των ίδιων των ηθοποιών. Την επόμενη ίσως φορά

Στα γυρίσματα απασχολούνται περισσότερα από 150 άτομα, με προηγούμενη εμπειρία από τη συμμετοχή τους σε ταινίες του Αγγελόπουλου και του Κούνδουρου.

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, έχει τοποθετηθεί πίσω από το Γυαλί Τζαμί, μία μαρμάρινη βάρκα, ένα περίπτερο και μία μεγαλόπρεπη πύλη στην αρχή της οδού Σουρμελή.

Η παραγωγή της ταινίας έχει πέντε εγκαταστάσεις σε διάφορα σημεία της παλιάς πόλης που λειτουργούν βοηθητικά για τα γυρίσματα. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η εφημερίδα τα Νέα, το κεντρικό κτίριο όπου διευθύνεται όλη η παραγωγή, βρίσκεται στην Χατζ. Νταλιάνη, το καλλιτεχνικό εργαστήριο που κατασκευάζει αντικείμενα εποχής βρίσκεται στην Εισοδίων, ενώ στον χώρο ΒΙΟΠΑ της Σούδας φτιάχνονται τα σκηνικά και το βεστιάριο βρίσκεται στο χώρο του Φρουρίου Φρικά. Τέλος η παραγωγή έχει νοικιάσει προσωρινά ένα διαμέρισμα στην πόλη, όπου γίνεται το μονταζ.

Να σημειώσουμε πως η ιστορία της ταινίας έχει γίνει γνωστή ως «Ο φόνος της Κνωσού» αφού οι πρωταγωνιστές μπλέκονται σε μια δολοφονία που λαμβάνει χώρο στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού (το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε άδεια για να γυριστεί εκεί η ανατριχιαστική σκηνή) ενώ το φιλμ είναι εμπνευσμένο από τη νουβέλα της Patricia Highsmith.

Τα γυρίσματα αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη Κυριακή, στις 14 Οκτωβρίου και τα συνεργεία θα αποχωρήσουν από την Κρήτη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...