20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Χρηματοδότηση ψηφιακής αναβάθμισης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Κρήτης

Ημερομηνία:

Ο Ενδιάμεσος Φορέας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014-2020» – ΕΦΕΠΑΕ / Αναπτυξιακή Κρήτης, ενημερώνει τους υποψήφιους επενδυτές ότι η ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων για τη Δράση «Ψηφιακή Αναβάθμιση ΜΜΕ της Περιφέρειας Κρήτης» είναι η Τρίτη 30/06/2020 ώρα 15:00 μ.μ.

Σκοπός της Δράσης είναι η ενίσχυση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, µέσω της αγοράς εφαρμογών Τ.Π.Ε., ως βασικής υποστηρικτικής τεχνολογίας, για την επίτευξη βελτιώσεων σε όρους παραγωγικότητας και προωθητικών ενεργειών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της Δημόσιας Δαπάνης ανέρχεται σε 4.000.000,00€ και χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη» 2014-2020, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν Υφιστάμενες Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις, που έχουν συσταθεί πριν από τη 1/1/2017, οι οποίες θα υλοποιήσουν την επένδυσή τους στην Περιφέρεια Κρήτης, σε επιλέξιμη δραστηριότητα, που διαθέτουν πριν την ημερομηνία προκήρυξης της Δράσης.

Βασικές Προϋποθέσεις Συμμετοχής: Οι επιχειρήσεις που θέλουν να ενταχθούν στην Δράση θα πρέπει να εκπληρώνουν σωρευτικά ορισμένες προϋποθέσεις, βασικές από τις οποίες είναι οι ακόλουθες:

  • Να δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Κρήτης.
  • Το προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο να αφορά σ’ ένα τουλάχιστον από τους επιλέξιμους ΚΑΔ που ορίζονται στην πρόσκληση, τον οποίο ο δικαιούχος θα πρέπει να διαθέτει πριν την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης (17/02/2020).
  • Να έχουν την ιδιότητα της Πολύ Μικρής ή Μικρής ή Μεσαίας Επιχείρησης.
  • Να λειτουργούν αποκλειστικά ως Α.Ε., ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ, ΙΚΕ, Ατομικές επιχειρήσεις, Κοιν. Συνετ. του Ν.4430/2016 ή Συνεταιρισμοί και να τηρούν απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία.
  • Να μη βρίσκονται υπό πτώχευση, εκκαθάριση ή αναγκαστική διαχείριση.
  • Να μην έχει γίνει έναρξη εργασιών του έργου πριν την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης.

Στο πλαίσιο της δράσης χρηματοδοτούνται επενδυτικά σχέδια µε ελάχιστο επιχορηγούμενο προϋπολογισμό τουλάχιστον 5.000,00€ και μέγιστο επιχορηγούμενο προϋπολογισμό 15.000,00€. Το ποσοστό επιχορήγησης ανέρχεται σε 100% του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού.

Επιχορηγούμενες Δαπάνες

  1. Εξοπλισμός(Hardware): Servers, Ηλ. Υπολογιστές / Εξοπλισμός Ενσύρματου ή και Ασύρματου Δικτύου και καλωδίωση / Εξοπλισμός γραφείου (projectors, scanners, printers, κ.λ.π.) / Εξοπλισμός ΤΠΕ σχετικός µε τις δραστηριότητες της επιχείρησης (10% του Π/Υ).
  2. Λογισμικό (Software): Εφαρμογές γραφείου, antivirus, / Εξειδικευμένα λογισμικά / Ιστοσελίδα έως 2.000€ / E-shop έως 4.500€.
  3. Παροχή υπηρεσιών: Συμμετοχή σε Ελληνικές Ηλεκτρονικές Αγορές έως 3.000€ / Υπηρεσίες Digitalmarketing έως 1.000€ / Υπηρεσίες μετάφρασης ιστοσελίδας ή/και του ηλεκτρονικού καταστήματος έως 1.000€ / Υπηρεσίες καταχώρησης, μετασχηματισμού και μεταφοράς δεδομένων έως 2.000€.

Διάρκεια Υλοποίησης Επενδυτικού Σχεδίου: Η προθεσμία ολοκλήρωσης των χρηματοδοτούμενων επενδύσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τους τέσσερεις (4) μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης.

  • Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται από τους υποψήφιους Δυνητικούς Δικαιούχους υποχρεωτικά ηλεκτρονικά µέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) (www.ependyseis.gr/mis).
  • Οι Δυνητικοί Δικαιούχοι οφείλουν µε την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης χρηματοδότησης να υποβάλουν ταυτοχρόνως στο ΠΣΚΕ και Πλήρη Ηλεκτρονικό Φάκελο Υποψηφιότητας, µε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σε µη επεξεργάσιμή ηλεκτρονική μορφή αρχείου ( π.χ. PDF).

Στις περιπτώσεις µη πλήρους υποβολής Φακέλου Υποψηφιότητας δικαιολογητικών η αίτηση απορρίπτεται.

Περισσότερες πληροφορίες: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον ΕΦΕΠΑΕ και τον αρμόδιο εταίρο Αναπτυξιακή Κρήτης (Γιαμαλάκη 50 και Σοφοκλή Βενιζέλου Τ.Κ. 71202 Ηράκλειο) – Υπεύθυνος προγράμματος κ. Λευτέρης Νικολακάκης τηλ.: 2810 302400, fax: 2810 344107, E–mail: nikolakakis@ank.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...