13.7 C
Chania
Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου, 2026

Χριστοδουλίδης: «51 χρόνια μετά, η Τουρκία κατέχει παράνομα το 37% της γης μας-Φτάνει.Yeter.Enough»

Ημερομηνία:

Με αφορμή τη μαύρη επέτειο των 51 χρόνων από την τουρκική εισβολή του 1974, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, έστειλε ένα σαφές μήνυμα μέσα από ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ:

«51 χρόνια μετά, η Τουρκία εξακολουθεί να κατέχει παράνομα το 37% της γης μας. Είναι υπεύθυνη, σύμφωνα με όλες τις αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας, για τη συνεχιζόμενη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων – Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων – στην ίδια τους την πατρίδα.

Οι ενέργειες της Τουρκίας συνιστούν ξεκάθαρη παραβίαση του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αποτελούν επίσης αδιαμφισβήτητη προσβολή των θεμελιωδών ελευθεριών και δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων.

Οι σειρήνες της τραγωδίας συνεχίζουν να ηχούν. Δεν ξεχνάμε, δεν συμβιβαζόμαστε, δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα.

Η μη λύση δεν είναι λύση. Δεν δεχόμαστε τη διχοτόμηση. Στόχος μας παραμένει ο τερματισμός της παράνομης κατοχής, η απελευθέρωση και η επανένωση της πατρίδας μας.

Με οδηγό τη μνήμη και το δίκαιο, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση, βασισμένη στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Φτάνει. Yeter. Enough.»

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεταφέρεται η εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας στο Δημαρχείο Κισσάμου

Ο Δήμος Κισσάμου ανακοίνωσε τη μεταφορά της εκδήλωσης της Καθαράς Δευτέρας από την παραλία του Τραχηλά στο προαύλιο του Δημαρχείου λόγω ισχυρών ανέμων.

Συνελήφθη 51χρονος για έκθεση ανηλίκου στο Ρέθυμνο

Συνελήφθη 51χρονος κηδεμόνας στο Ρέθυμνο για έκθεση ανηλίκου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης. Προανάκριση από την Αστυνομία.

Συλλήψεις στο Ρέθυμνο: 37,5 γραμμάρια κοκαΐνης κατασχέθηκαν από αστυνομικούς

Συλλήψεις στο Ρέθυμνο: Αστυνομικοί κατέσχεσαν 37,5 γραμμάρια κοκαΐνης από οικία. Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην Εισαγγελία.

Μεγαλειώδης η Μεγάλη Παρέλαση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού ’26

Με 32 ομάδες, 27 άρματα και 10.000+ καρναβαλιστές ολοκληρώθηκε το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2026. Η μεγαλειώδης παρέλαση της Κυριακής της Τυρινής επιβεβαίωσε τη δυναμική του θεσμού.