22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Χριστοδουλοπούλου: Σε νησιά πουλούσαν σε πρόσφυγες 10 ευρώ το σάντουιτς, 3 ευρώ το μισό λίτρο νερό | Βίντεο

Ημερομηνία:

Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά και τα φαινόμενα κερδοσκοπίας σε βάρος των προσφύγων δήλωσε πως «τα νησιά πλούτισαν από τους πρόσφυγες», καθώς, εκτός από την κερδοσκοπία, οι Σύροι πρόσφυγες που έχουν λεφτά κάνουν τζίρο στην τοπική αγορά και μένουν σε ξενοδοχεία.

«Οι Σύριοι πρόσφυγες που έχουν λεφτά μένουν σε ξενοδοχεία. Ψωνίζουν από τα μαγαζιά. Κάνουν τζίρο στην αγορά, συν αυτά τα παράνομα που γνωρίζετε. Μέχρι που τους ζητάνε λεφτά για να φορτίσουν τις μπαταρίες των κινητών τους. Το “ελληνικό πνεύμα το αθάνατο” όλο και κάτι βρίσκει για να εκμεταλλευτεί την κατάσταση», δήλωσε η κ. Χριστοδουλόπουλου στη συνέντευξή της στο PressProject.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της εκπομπής αναφέρθηκε από τους παρουσιαστές ενδεικτικά και ο «τιμοκατάλογος της ντροπής» που ισχύει αυτήν την περίοδο στη Μυτιλήνη και έχει καταγγελθεί από ανθρωπιστικές οργανώσεις: Νερό 0,5 lt 3 ευρώ. Σάντουιτς 10 ευρώ, σκηνές 90 ευρώ, φωτοτυπίες 5 ευρώ, μεταφορές 100 ευρώ για 40 χλμ, δωμάτια των 20 έως 25 ευρώ ενοικιάζονται για 100 ή και 150 ευρώ.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=peeXp6X3wh0″]

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε μνημονιακό κόμμα

Επίσης, η Τ. Χριστοδουλοπούλου αναφέρθηκε στις προσδοκίες της για δύο επερχόμενες τεράστιες εκπλήξεις, που θα σημαδέψουν την πορεία της Αριστεράς: «Από το 2009, παρακολουθούμε ότι όλα τα πολιτικά κόμματα συρρικνώνονται, διότι περνούν κρίση εκπροσώπησης. Συρρικνώνονται, καταβαραθρώνονται. Το πολιτικό σύστημα έχει χάσει τη δυνατότητα διακυβέρνησής του μέσω του δικομματισμού.

»Τώρα έρχεται η σειρά του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτή θα είναι η πρώτη έκπληξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε μία συμφωνία, δεν έγινε όμως αυτομάτως μνημονιακό κόμμα. Χρειάζεται πολλές μεταλλάξεις να συμβούν για να πει κάποιος κάτι τέτοιο.

»Αν η κοινωνία ξαναψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζει κάτι άλλο και όχι το μνημονιακό στοιχείο στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή θα είναι  μεγάλη έκπληξη. Όλοι προβλέπουν Βατερλό, με δεδομένο και το ότι έχει υποστεί διάσπαση.

»Η δεύτερη έκπληξη είναι η εξής: Στην εποχή των Μνημονίων δεν υπάρχει Δημοκρατία. Έχεις ως όπλο την κοινωνική πειθάρχηση. Το είδαμε τα δύο τελευταία χρόνια του Σαμαρά, κάγκελα στο Σύνταγμα, δακρυγόνα, τρομοκρατική νομοθεσία. Αν υπάρξει Μνημόνιο σε ένα περιβάλλον όπου θα πνέει δημοκρατικός άνεμος, θα είναι μεγάλη έκπληξη».

Ο κόσμος έχει ηττηθεί

«Ο κόσμος δεν έχει χάσει την ψυχραιμία του. Θα ήταν καλή φάση αυτό. Ο κόσμος έχει ηττηθεί. Γι’ αυτό σας λέω ότι είμαστε ταυτισμένοι με τον κόσμο και τους ψηφοφόρους μας», συνέχισε η Τ. Χριστοδουλοπούλου.

Παράλληλα, η πρώην υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, κάνοντας λόγο για ανύπαρκτα διλήμματα.

Για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, σημείωσε ότι ποτέ δεν ήταν της θεωρίας της μεγάλης αύξησης της Χρυσής Αυγής: «Η άνοδος των νεοφασιστικών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη, δεν συγκρίνεται με το φαινόμενο της Χ.Α. στην Ελλάδα, όπου το περιβάλλον υπήρξε τόσο ευνοϊκό με φτώχεια, με ρατσισμό από τα ΜΜΕ, με έναν πρωθυπουργό να λέει ότι πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις».

Ενώ για την προσωπική της συμβολή στην αντιμετώπιση του ρατσισμού και του φασισμού τόνισε υπερήφανη για το ότι κατάφερε να κάνει τον κόσμο να μιλά για πρόσφυγες και όχι μετανάστες.

"google ad"

Απόφαση της ηγεσίας ο Παυλόπουλος

Κλείνοντας, αναφερόμενη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι ήταν απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και όχι του κόμματος η επιλογή Παυλόπουλου.

Έκανε μάλιστα λόγο για στιγμή μεγάλης γενναιοδωρίας του ΣΥΡΙΖΑ, προς την αντίθετη παράταξη. «Ήθελε να κάνει κίνηση εθνικής συμφιλίωσης», κατέληξε η πρώην υπουργός.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=mrD6EiK5CR4″]

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ