21.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό

Ημερομηνία:

Συνολικά τρία εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την Κρήτη τη φετινή χρονιά, αριθμός ρεκόρ για το νησί.

Ο αριθμός των αφίξεων στα δυο αεροδρόμια της Κρήτης για το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, επιβεβαιώνει την πολύ καλή πορεία του τουρισμού τη φετινή χρονιά.

Αξιοσημείωτη, δε, είναι η τουριστική κίνηση τον μήνα Σεπτέμβριο με 443 χιλιάδες αφίξεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και 141 χιλιάδες στο αεροδρόμιο Χανίων.

Αναλυτικότερα σε ό,τι αφορά τις αφίξεις εξωτερικού, για το διάστημα Ιανουάριος – Σεπτέμβριος στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ήρθαν 2.311.725 τουρίστες και στο αεροδρόμιο Χανίων 791.408.

Η καλή πορεία του τουρισμού βέβαια αφορά το σύνολο της χώρας, καθώς 1 εκατομμύριο περισσότεροι είναι οι τουρίστες που επισκέφθηκαν τη χώρα μας, μέσω αεροδρομίου.

Πρόκειται για χρονιά ρεκόρ, με 17,5 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις στα κυριότερα αεροδρόμια-πύλες εισόδου των τουριστών στη χώρα, με άμεσα έσοδα 11,5 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά τον Σεπτέμβρη, πρώτο στην αύξηση των αφίξεων ήρθε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας με ποσοστό 72,54% (49,74% συνολικά για το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου), δεύτερο της Μυκόνου με αύξηση 37,10% (27,38% συνολικά) και τρίτο της Σαντορίνης με 28,96% (21,20% συνολικά).

Τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Κως, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Χανιά, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Σάμος, Μύκονος, Σαντορίνη, Άκτιο, Σκιάθος, Καβάλα, Άραξος και Καλαμάτα) κατέγραψαν συνολική αύξηση των αφίξεων 10,23%. Σημειώνεται ότι στο σύνολο του εννεαμήνου όλα τα κύρια αεροδρόμια, εκτός από αυτό της Σάμου, κινήθηκαν ανοδικά, ενδεικτικό της καλής χρονιάς που είναι το 2013 για τον ελληνικό τουρισμό που θα κλείσει με ρεκόρ αφίξεων αλλά και εσόδων για την ελληνική οικονομία.

http://www.goodnet.gr/

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατολίσθηση στα Τοπόλια τραυματίζει ελαφρά μητέρα και παιδί

Σε συναγερμό τέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι αρχές...

35χρονη τουρίστρια σώθηκε μετά από επιχείρηση διάσωσης στο Μπάλο

Μια 35χρονη τουρίστρια από τη Γερμανία διασώθηκε χθες το...

Ηράκλειο: Είχε γίνει η σκιά της και την τρομοκρατούσε!

Αρνούνταν να αποδεχθεί ότι η σχέση τους είχε πάρει...

Γαμήλια φωτογράφιση με παραδοσιακές… ινδικές φορεσιές και φόντο τον Κούλε!

Με καταγωγή από την Ινδία, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ίδιοι...