22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Χρυσή Αυγή: Αντιμέτωπη με φυλάκιση ως 15 έτη η ηγετική ομάδα – Κρίσιμα τα ελαφρυντικά

Ημερομηνία:

Καταπέλτης ήταν η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου για την δολοφονική νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Σύσσωμη η ηγεσία της καταδικάστηκε για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Με βάση τον Ποινικό Κώδικα, αυτό σημαίνει ότι οι ένοχοι θα αντιμετωπίσουν ποινή κάθειρξης έως 15 έτη.

Πιο αναλυτικά, το προβλεπόμενο πλαίσιο ποινής για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση προβλέπει από 5 έως 10 χρόνια κάθειρξη. Ένα κρίσιμο ζήτημα και επίδικο των επόμενων ημερών στο δικαστήριο είναι εάν θα αναγνωριστεί ελαφρυντικό, οπότε σε αυτή την περίπτωση το πλαίσιο ποινής θα κυμανθεί από 1 έως 5 έτη. Η ποινή για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην οποία καταδικάστηκαν ο Νίκος Μιχάλολιάκος και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι από 5 έως 15 χρόνια κάθειρξη. Αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά τότε το πλαίσιο ποινής αρχίζει από τα 2 έτη και φτάνει τα 8 έτη.

Από τη στιγμή που οι δικαστές αποφάσισαν ενοχή για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης η όλη διαδικασία όσον αφορά τις ποινές αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες καθώς θα πρέπει να λάβουν το λόγο οι συνήγοροι των κατηγορουμένων για να ζητήσουν ελαφρυντικά, να αγορεύσει η εισαγγελέας και το δικαστήριο να αποσυρθεί για να αποφασίσει αν θα τα χορηγήσει.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να υπάρξει απόφαση του δικαστηρίου για τις ποινές που θα επιβληθούν. «Μάχη» θα δοθεί και για το αν θα υπάρξουν αναστολές στην εκτέλεση των ποινών, καθώς από αυτό εξαρτάται αν οι καταδικασθέντες θα οδηγηθούν στη φυλακή ή θα αφεθούν ελεύθεροι με όρους.

Ποιοι κρίθηκαν ένοχοι

Συγκεκριμένα ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, Νίκος Παπάς και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Παράλληλα ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι:

Άγγος

Αποστόλου

Καζαντζόγλου

Καλαρίτης

Μιχαλάρος

Μπαρέκας

"google ad"

Παπαβασιλείου

Παπαδόπουλος

Πόπορη

Ρουπακιάς

Σκιατούνης

Σκάλκος

Στεργιόπουλος

Στράτος

Τσακανίκας

Τσόρβας

Τσαλίκης

Χατζηδάκης

Χρυσαφίτης

Ζαρούλια

Μίχος

Μπούκουρας

Αρβανίτης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η συγγραφέας Ουλρίκε Ράιλανς στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Το Ινστιτούτο Γκαίτε, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης...

Τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό στον κόμβο Γαλατά

Ένας οδηγός μηχανής τραυματίστηκε, σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη...