13.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

Χρυσοχοϊδης: Σε άλλη χώρα θα είχε γίνει επανάσταση με αυτά τα μέτρα

Ημερομηνία:

«Θα είχε γίνει επανάσταση σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης αν είχαν ληφθεί τόσα μέτρα», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Όπως επισήμανε, τον τελευταίο χρόνο επιβλήθηκαν μέτρα πέντε φορές αλλά το έλλειμμα θα κινείται στα περυσινά επίπεδα.

«Δε μπορούμε να πάρουμε άλλα φορολογικά μέτρα», συνέχισε για να προσθέσει ότι «το πολιτικό σύστημα κάθεται και παρακολουθεί αδρανές το κράτος – εχθρό του πολίτη να απορροφά ό,τι βρίσκει μπροστά του. Βλέπει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων να περικόπτεται από τα 9,5 δισ.. πέρυσι στα 6,5 φέτος».

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοϊδη, το ΕΣΠΑ προωθείται, έστω και με προβλήματα. Αφησε αιχμές για τις καθυστερήσεις στην απορρόφηση των κονδυλίων για τους ανέργους και κατάρτιση. «Υπάρχουν 4,5 δισ. για τους ανέργους και έχουν απορροφηθεί μόλις 500 εκατ.»

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλείνουν τα κρεοπωλεία στις 14 Δεκεμβρίου – Πανελλαδικό μήνυμα στήριξης στους αγρότες

Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία κρεοπωλών για κλείσιμο των κρεοπωλείων...

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση αγροτοκτηνοτρόφων με την Κυβέρνηση

Χωρίς «λευκό καπνό» ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μποδοσάκη...

Ο αόρατος κόσμος γύρω από την κτηνοτρόφια: 60+ επαγγέλματα που δεν βλέπουμε

Πίσω από κάθε μονάδα εκτροφής λειτουργεί ένα ευρύ, τεχνικό...