13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Χρύσα Διαμαντοπούλου: “Σκηνοθέτης μας ζήτησε να αυνανιστούμε – Χαστούκισε τη μία κοπέλα”

Ημερομηνία:

Συνεχίζονται οι καταγγελίες στο θέατρο κατά σκηνοθετών, ηθοποιών και μεγάλων ονομάτων του χώρου, που προέβαιναν στη χρήση λεκτικής, ψυχολογικής και σεξουαλικής βίας από τη θέση ισχύος τους.

Άλλη μια καταγγελία ήρθε στο φως από την ηθοποιό Χρύσα Διαμαντοπούλου, η οποία αποκάλυψε ότι γνωστός σκηνοθέτης στο παρελθόν ζήτησε από την ίδια και μια συνάδελφό της να αυτοϊκανοποιηθούν μπροστά του στη σκηνή, ενώ όταν η μία κοπέλα αρνήθηκε την χαστούκισε.

“Σε ένα κλασικό κείμενο του Γιάννη Ρίτσου μας ζήτησε να αυνανιστούμε στη σκηνή. Το κάναμε μέχρι ενός σημείου θεατρικά. Μετά γινόταν όλο και πιο προσωπικό, όλο και πιο προσωπικό, και είπαμε “στοπ” δεν είναι τέχνη αυτό. Άρχισε να φωνάζει και πήγε σε μια κοπέλα που τη θεωρούσε τον αδύναμο κρίκο και τη χαστούκισε”, ανέφερε η ηθοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Στο τρίτο έτος της δραματικής σχολής η ηθοποιός Χρύσα Διαμαντοπούλου ήρθε αντιμέτωπη με τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη. Όπως καταγγέλλει στην ΕΡΤ, χρόνια μετά, όταν γύρισε από το Λονδίνο όπου συνέχισε τις σπουδές της, ο ίδιος άνθρωπος, χρησιμοποίησε τις γνωριμίες του για να την εμποδίσει να βρει δουλειά στο θέατρο.

“Αυτός ήταν ένας τρόπος που δρούσαν αυτοί οι άνθρωποι, γνωρίζοντας πως έχουν εξουσία, πως το όνομά τους περνάει στον χώρο, ότι ποια είμαι εγώ που θα πω κάτι για έναν άνθρωπο που είναι τόσο πολύ μέσα στα πράγματα. Έλυνε και έδενε όπως έλεγε. Δεν θα σταματήσει να με στοιχειώνει. Για αυτό αποφάσισα να μιλήσω. Για τα νέα παιδιά που ξεκινάνε τώρα, την κόρη μου που είναι 13 χρονών και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να βρεθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Δεν χρειάζεται να φεύγουμε τρέχοντας, μπορούμε να μιλήσουμε πια”, υπογράμμισε η Χρύσα Διαμαντοπούλου.

News 24/7

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...