Έναν εξαιρετικά ακραίο ισχυρισμό εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, απαντώντας στην αντιπολίτευση για το αίτημά της για προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι οι διαμαρτυρίες πολιτών σε διάφορα λιμάνια της χώρας για την άφιξη Ισραηλινών είναι υποκινούμενες και έχουν ως στόχο να πλήξουν τη στρατηγική συμμαχία της Ελλάδας με το Ισραήλ.
Μάλιστα, ο Γ. Φλωρίδης υποστήριξε ότι τα όσα κάνουν διάφορες «ακραίες περιφερειακές ομάδες», τα κάνουν υπέρ της Τουρκίας, ισχυρισμός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
«Η ΚΟ της ΝΔ στήριξε και στηρίζει την κυβέρνηση όταν η χώρα δεχόταν εισβολή στον Έβρο. Στηρίζει τώρα που η χώρα δέχεται εισβολή από τη Λιβύη. Η ΚΟ στηρίζει τη στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ όταν εσείς προσπαθείτε να την υπονομεύσετε υπέρ της Τουρκίας. Υπέρ της Τουρκίας. Μη νομίζετε ότι δεν καταλαβαίνει ο λαός τι κάνετε στα λιμάνια της χώρας όταν προσπαθείτε να αποτρέψετε με αυτές τις γελοίες περιθωριακές ομάδες την προσέλκυση καραβιών για να υπονομεύσετε τη συμμαχία αυτή και το ξανά λέω το κάνετε υπέρ της Τουρκίας», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Θύελλα
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμμελος χαρακτήρισε τον Γ. Φλωρίδη ως «υπουργό όνειδος για τη δημοκρατία» και «ανάξιο λόγου και απεύθυνσης», τον κάλεσε να ανακαλέσει και επανέλαβε τη φράση ότι ο «πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο του απατεώνα», καλώντας τον πρωθυπουργό να τον αποπέμψει άμεσα από υπουργό.
«Μίλησε ένας υπουργός όνειδος για τη δημοκρατία. Χρέωσε στην αντιπολίτευση έλλειμμα πατριωτισμού. Άφησε υπαινιγμούς ότι η αντιπολίτευση στηρίζει τις αναθεωρητικές θέσεις της Τουρκίας. Υποχρεούστε να ανακαλέσετε τώρα. Δεν ανεχόμαστε τέτοιους υπαινιγμούς από έναν υπουργό ντροπή της χώρας. Δεν ντρέπεστε να αμφισβητείτε τον πατριωτισμό μας;», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Για «εθνική ντροπή» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, κατηγορώντας τον υπουργό Δικαιοσύνης για «ρεσιτάλ ψευτοπατριωτισμού», και καλώντας κι αυτός τον πρωθυπουργό να τον αποπέμψει άμεσα από την κυβέρνηση.
Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΕΑΡ, Νάσος Ηλιόπουλος, χαρακτήρισε τον υπουργό Δικαιοσύνης ως «υπάλληλο του Νετανιάχου» και είπε ότι «αυτό που κάνετε είναι επικίνδυνο για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας». «Η ιστορία θα είναι πολύ αυστηρή μαζί σας, δεν θα σας ξεπλύνει τίποτα», είπε.



