17.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Οριστικό: Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε το Eurogroup – Η Ελλάδα λέει “ΟΧΙ” στο μνημόνιο – Παρακολουθήστε ΖΩΝΤΑΝΑ τις δηλώσεις

Ημερομηνία:

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup. Σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές, στο έκτακτο Eurogroup η ελληνική πλευρά θεμελίωσε με επιχειρήματα την αποτυχία των μνημονίων. Έθεσε επί τάπητος το θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης και του δημόσιου χρέους. Στο Eurogroup αυτό δεν υπήρξε συμφωνία. Παράταση του μνημονίου, δεν γίνεται αποδεκτή. Θα συνεχιστεί η διαβούλευση με σκοπό την αμοιβαία επωφελή συμφωνία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο κοινό ανακοινωθέν θα εκφράζονται ελπίδες για επίτευξη συμφωνίας στο προσεχές Eurogroup της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται διπλωματικές πηγές, το κοινό ανακοινωθέν που ετοιμάζουν η ελληνική αντιπροσωπεία και το Eurogroup στο οποίο θα εκφράζεται η ελπίδα για μια συμφωνία την ερχόμενη Δευτέρα στην νέα συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών

Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν «πολύ εποικοδομητική» την παρουσίαση των ελληνικών θέσεων και προτάσεων από τον Γιάνη Βαρουφάκη. Επίσης έγινε γνωστό ότι συμφωνήθηκε εμπειρογνώμονες από το Euro Working Group και την Ελληνική κυβέρνηση θα αναλύσουν από κοινού τις διαφορές και τις αποκλείσεις ανάμεσα στο ισχύον πρόγραμμα και το σχέδιο Βαρουφάκη.

Για το λόγο αυτό οι αναλυτές του Euro Working Group θα αναχωρήσουν αμέσως για την Αθήνα. Το συμπέρασμα της ανάλυσης θα παρουσιαστεί στους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

Σε καμία περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση δεν θα δεχθεί τεχνική παράταση του παρόντος προγράμματος, αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου

Η πρόταση για παράταση του Μνημονίου ΔΕΝ έγινε αποδεκτή

Τα σενάρια είναι δύο. Ή μένουμε στο πρόγραμμα ως έχει με νέους ελεγκτές στην Αθήνα, ή μένουμε σε ένα νέο σχέδιο με βελτιώσεις βάσει αιτημάτων Βαρουφάκη.

Συγκλίνουσες διπλωματικές πηγές επισήμαναν ότι το κύριο πρόβλημα ενδέχεται να αποδειχθεί ότι έγκειται στις διατυπώσεις του ανακοινωθέντος.

Οι πηγές εξήγησαν ότι επιδιώκεται να δοθεί στην ελληνική κυβέρνηση η δυνατότητα να διαβεβαιώσει τους Έλληνες ψηφοφόρους ότι η συμφωνία στήριξης τερματίστηκε, αλλά ταυτόχρονα να υπάρξει συμφωνία για ένα νέο πακέτο ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο η κατάσταση να γίνει χαοτική.

Μια ακόμη πηγή ανέφερε ότι το σχέδιο της κοινής ανακοίνωσης, το οποίο συζητείται ακόμη και ελπίζεται ότι θα δοθεί εντός ολίγου στη δημοσιότητα, θα αναφέρει πως η Ελλάδα δεσμεύθηκε να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις καθώς και να τιμήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της.

O ΚΡΗΤΗ FM 1015 συνδέεται εκτάκτως με ‪#‎Eurogroup‬ για το κοινό ανακοινωθέν – Παρακολουθήστε εδώ http://t.co/gSVJEGI2Hn

Ή, παρακολουθήστε ζωντανά τις δηλώσεις μέσω webstream:

"google ad"

left.grnews247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...