27.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

Χωρίς τέλος οι καθυστερήσεις στο ΒΟΑΚ

Ημερομηνία:

Σ’ ένα τεράστιο γεφύρι της Άρτας έχει μετατραπεί ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης, ο οποίος μόνιμα ολοκληρώνεται, αλλά ποτέ δεν προχωρά.

Αρκετά μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα στην ανατολική Κρήτη, με τις μελέτες ειδικά προς τη Σητεία, η οποία αποτελεί κομβικό σημείο πλέον στο νησί, λόγω και του αεροδρομίου, να έχουν βαλτώσει.

Τα προβλήματα έχουν τονιστεί πάρα πολλές φορές και οι καταστάσεις που βιώνουν οι κάτοικοι της ανατολικής Κρήτης, είναι άνευ προηγουμένου. Αυτά τα προβλήματα, αλλά και την αγωνία της τοπικής κοινωνίας μεταφέρει σε ερώτηση του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ το νομού Λασιθίου Κωστής Δερμιτζάκης.

Με εξαίρεση το τμήμα Άγιος Νικόλαος – Καλό Χωριό που αν και έχει δημοπρατηθεί σχεδόν 9 χρόνια, μετά από συνεχείς καθυστερήσεις, προχωρά προς την ολοκλήρωσή του, για τα υπόλοιπα τμήματα δεν έχουν εγκριθεί ούτε οι προμελέτες, αναφέρει στην ερώτηση του ο βουλευτής για να προσθέσει στη συνέχεια ότι συγκεκριμένα για τα τμήματα Καλό Χωριό-Φρουζή, Φρουζή – Καβούσι και Καβούσι –Αγκαθιάς δεν έχουν εγκριθεί ούτε οι αναγνωριστικές μελέτες ή οι προμελέτες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ο βουλευτής εκτιμά ότι η ολοκλήρωση του έργου είναι μάλλον απίθανη με βάση τις καθυστερήσεις και τη μείωση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων και τονίζει ότι ότι αυτή η κατάσταση διατηρεί την απομόνωση της Ανατολικής Κρήτης και ιδιαίτερα της Σητείας.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ