22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Χωρίς την καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας της Θεοτόκου οι εκδηλώσεις των Εισοδίων

Ημερομηνία:

Χωρίς την καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας της Θεοτόκου, θα πραγματοποιηθεί φέτος ο εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που συμπίπτει με τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου, πολιούχου της πόλης, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, «λόγω των υγειονομικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας», όπως ανακοίνωσε η Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

«Α. ΓΕΝΙΚΑ

Από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ήλιου της Κυριακής 21 Νοεμβρίου 2021 ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ. της πόλης των Χανίων.

Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών καταστημάτων και των πολεμικών πλοίων που ναυλοχούν στο λιμάνι της Σούδας, το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου 2021.

Β. ΕΙΔΙΚΑ

08.30 Επίσημη έπαρση της σημαίας στο φρούριο Φιρκάς             

07.00-10.30 – Όρθρος – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό

Προσέλευση επισήμων: έως 09:45

 Δοξολογία για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας

– Ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας

12:00 Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Πόλης (Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας)

Κατάθεση στεφάνων

Ενός λεπτού σιγή

"google ad"

Ανάκρουση εθνικού ύμνου

Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, τα της απόδοσης τιμών  ΤΑΞ. ΠΖ (ΑΔΦΧ), και τα της τάξεως η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων. Παρακαλείται ο Δήμος Χανίων για την καθαριότητα της πλατείας του Μητροπολιτικού Ναού, για την εγκατάσταση μικροφωνικής συσκευής και για την καθαριότητα στο χώρο του Ηρώου.

Τον συντονισμό των εκδηλώσεων από την πλευρά της Π.Ε. Χανίων θα έχουν ο ειδικός συνεργάτης της Π.Ε. Χανίων, Σήφης Μαρκάκης, και η υπεύθυνη Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Π.Ε. Χανίων, Ρούλα Οικονομάκη, όπως και τελετάρχης οριζόμενος από τον Δήμο Χανίων».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ