«Εμείς έχουμε στα χέρια μας τις προτάσεις των μελετητών , τις παρατηρήσεις όλων από τη δημόσια διαβούλευση, τις προθέσεις του υπουργείου και μια πραγματική εικόνα για την Κρήτη» λέει ο αντιπεριφερειάρχης κ.Καλογερής που δεν θέλει να μείνει η όλη συζήτηση στις ΑΠΕ αν και καταλαβαίνει ότι οι αντιδράσεις πολλών αφορούν τις ανεμογεννήτριες κλπ.

Στη συνεδρίαση, που πραγματοποιείται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, παρευρίσκεται πλήθος κόσμου, Δήμαρχοι αλλά και εκπρόσωποι φορέων που αντιιδρούν στην εγκατάσταση βΑΠΕ στις περιοχές τους, αλλά και η μελετήτρια κ. Κλουτσινιώτη. Η επικεφαλής της μελετητικής ομάδας είπε οτι είναι πρόταση του υπουργείου και πως η ομάδα εχει τελειώσει τη δουλειά της. “Είμαστε σε σημείο μηδέν στη χωροταξία, δεν υπάρχουν θεσμικές πολιτικές αφού έχουν εκπέσει και τα ειδικά χωροταξικά. Τόνισε οτι υπάρχουν επιμέρους διαφωνίες με την εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη ενώ εξήγησε πως προέκυψε η πρόταση για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης που κοστολογείται στα 24 εκατομμύρια ευρώ!” – είπε η ίδια.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή, ο οποίος τόνισε πως “δε διεκδικούμε κανένα αλάθητο”. Ο κ.Καλογερής ανάγνωσε τη σχετική εισήγηση.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση ξεκίνησε με τη συζήτηση επί του προύπολογισμού της Περιφέρειας, που υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία ενώ ενστάσεις εξέφρασε η αντιπολίτευση.

Επίσης το Σώμα ενέκρινε και ψήφισμα για τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης, μετά από παρέμβαση της επιτροπής αγώνα.

cretalive.gr