12.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Χ. Μαμουλάκης: «Η μείωση ΦΠΑ πρέπει να είναι δικαίωμα για όλους»

Ημερομηνία:

Δήλωση του Τομεάρχη Οικονομικών & Ανάπτυξης της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη:

«Δεν είναι μόνο ότι λένε ψέματα, το κάνουν και χοντροκομμένα. Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει άγνοια για το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απείλησε την Ελλάδα με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή η κυβέρνησή του αρνιόταν πεισματικά να ενσωματώσει στο Εθνικό Δίκαιο τη δυνατότητα μείωσης του ΦΠΑ σε τρόφιμα αλλά και φάρμακα.

Αλλά τα ψέματα δεν σταματούν εκεί. Η κυβέρνηση εμμονικά υποστηρίζει ότι η μείωση του ΦΠΑ δεν βοηθάει στη μείωση των τιμών. Επικαλείται μάλιστα το παράδειγμα της Ισπανίας και αγνοεί της Σουηδίας που μείωσε τον ΦΠΑ κατά 50% σε όλη τη χώρα για όλους τους πολίτες. Αλλά κυρίως μας λένε ότι θα πληγεί η οικονομία, δεν θα φτάσει το μέτρο στον καταναλωτή και θα αυξηθούν οι τιμές. Αφού λοιπόν η μείωση του ΦΠΑ, όπως υποστηρίζουν, πλήττει την οικονομία, πώς επιτρέπει ο κ. Μητσοτάκης να πληγούν τα ακριτικά νησιά ανακοινώνοντας 30% μείωση μόνο εκεί; Αν αυτό δεν είναι χοντροκομμένη κοροϊδία, τότε τι είναι;

Δύο αντικρουόμενες δηλώσεις, ένα ξεκάθαρο ψέμα στους πολίτες.

Κι όμως, η επιχειρηματολογία τους για τα ακριτικά νησιά είναι ακριβώς η δική μας θέση για ολόκληρη τη χώρα: Μείωση ΦΠΑ για χαμηλότερες τιμές σε τρόφιμα, φάρμακα, υπηρεσίες εστίασης και τουρισμού και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Αντί να μειώσουν τον ΦΠΑ για όλους, προτιμούν να συντηρούν υπερ-πλεονάσματα παίρνοντας πάνω από 10 δισεκατομμύρια τους πολίτες, για να επιστρέψουν μόλις 1,7 δισ. πουλώντας παροχές στη ΔΕΘ για να αποκαταστήσει ο κ. Μητσοτάκης το βουτηγμένο στα σκάνδαλα προφίλ της κυβέρνησής του.

Η μείωση ΦΠΑ δεν είναι κάτι αλά καρτ, δεν είναι ένα προνόμιο. Πρέπει να είναι δικαίωμα για όλους.».

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...