20.8 C
Chania
Tuesday, May 21, 2024

Ψάχνουν “κώδικα” για τη χρηματοδότηση έργων στα λιμάνια των Χανίων – Κοινό έγγραφο προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης

Ημερομηνία:

Σύσκεψη στα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων μεταξύ του Προέδρου του Λ.Τ.Ν.Χ. κ. Κ. Μπροκαλάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χανίων κ. Α. Βουλγαράκη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ν. Καλογερή και των Δημάρχων του Νομού Χανίων (νυν και νεοεκλεγέντων), πραγματοποιήθηκε χθες, για το υπό διαβούλευση σχέδιο Π.Ε.Π. Κρήτης 2014-2020 σε σχέση με τα λιμάνια του Νομού Χανίων.
Ο Πρόεδρος του Λ.Τ.Ν.Χ. ενημέρωσε ότι στο υπό διαβούλευση σχέδιο Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης 2014-2020 δεν συμπεριλαμβάνονται δράσεις που αφορούν υποδομές λιμένων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης των περιφερειακών κυρίως λιμανιών του Νομού Χανίων για την αναβάθμιση της λειτουργίας τους και την βελτίωση-συμπλήρωση των υποδομών τους και τόνισε ότι πρέπει οπωσδήποτε να προβλεφθεί κωδικός με επαρκή χρηματοδότηση στο Π.Ε.Π. Κρήτης 2014-2020. Επισήμανε επίσης τις ιδιαιτερότητες του Νομού Χανίων όσον αφορά τα λιμάνια σε σχέση με τους άλλους Νομούς της Κρήτης.

Οι δύο Αντιπεριφερειάρχες και όλοι οι Δήμαρχοι συμφώνησαν με τον Πρόεδρο του Λ.Τ.Ν.Χ. ότι, καθώς την Πέμπτη 17 Ιουλίου θα υποβληθεί από την Περιφέρεια Κρήτης το τελικό κείμενο του Π.Ε.Π., είναι κρίσιμο και καθοριστικό για την ανάπτυξη του Νομού Χανίων να προβλεφθεί κωδικός με επαρκή χρηματοδότηση για παρεμβάσεις και έργα σε λιμάνια στο τελικό κείμενο του Π.Ε.Π. Κρήτης 2014-2020.

Από τον Πρόεδρο του Λ.Τ.Ν.Χ. και όλους τους Δημάρχους (νυν και νεοκλεγέντες) υπεγράφη κοινό έγγραφο προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σ. Αρναουτάκη, ενώ οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Βουλγαράκης και κ. Καλογερής δεσμεύτηκαν ότι θα προσπαθήσουν με κάθε δυνατό τρόπο να ικανοποιηθεί από την Περιφέρεια Κρήτης το κοινό αυτό αίτημα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ