18.8 C
Chania
Friday, October 18, 2024

Ψέμα ότι το Ισραήλ δεν κτυπά υγειονομικές εγκαταστάσεις – Είχαν προηγηθεί 51 επιθέσεις, λέει ο ΠΟΥ

Ημερομηνία:

Το βράδυ της Τρίτης, η Tal Heinrich, εκπρόσωπου του Νετανιάχου, δήλωσε στο CNN ότι “ο ισραηλινός στρατός δεν στοχεύει νοσοκομεία”, προσθέτοντας: “Στοχεύουμε μόνο προπύργια της Χαμάς, αποθήκες όπλων και τρομοκρατικά σημεία”.

Ωστόσο, σε ανακοίνωσή του τη βραδιά της έκρηξης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επεσήμανε ότι είχαν προηγηθεί περισσότερες από 51 επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης στη Γάζα από την έναρξη των συγκρούσεων. “Δεκαπέντε εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν”, συμπλήρωσε ο ΠΟΥ.

Ήταν ο ίδιος στρατός που την περασμένη εβδομάδα έδινε εντολή εκκένωσης από 22 νοσοκομεία που περιθάλπουν περισσότερους από 2.000 ασθενείς στη Λωρίδα της Γάζας καθώς ενέτεινε την εκστρατεία βομβαρδισμών του. Επίσης, ανώτερος υγειονομικός αξιωματούχος στη Γάζα είπε στο Al Jazeera ότι το Ισραήλ είχε εκτοξεύσει δύο οβίδες πυροβολικού ως “προειδοποίηση” στο Αραβικό Νοσοκομείο al-Ahli λίγες μέρες πριν την έκρηξη.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ