19.8 C
Chania
Wednesday, May 15, 2024

Ψήφισε ο Αλ. Τσίπρας: Η αποφασιστικότητα του λαού μας νικάει, την προπαγάνδα του φόβου

Ημερομηνία:

«Πολλοί μπορούν να αγνοήσουν τη βούληση μίας κυβέρνησης, κανείς την βούληση ενός λαού, να πάρει τη ζωή του στα χέρια του»

Πλήθος δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων από ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ βράθηκαν στο εκλογικό τμήμα στην Κυψέλη.

“Ο ελληνικός λαός στέλνει μήνυμα αξιοπρέπειας” δήλωσε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στην Κυψέλη, όπου τον ανέμενε πλήθος ξένων δημοσιογράφων.

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού:

Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής, διότι η Δημοκρατία είναι γιορτή, είναι χαρά. Και όταν η Δημοκρατία νικάει τον φόβο και τους εκβιασμούς, τότε είναι και λύτρωση, είναι και διέξοδος.

Ο ελληνικός λαός στέλνει σήμερα ένα πολύ ισχυρό μήνυμα. Ένα μήνυμα αξιοπρέπειας, αποφασιστικότητας. Το μήνυμα ότι έχει στα χέρια του την επιλογή. Πολλοί μπορεί να αγνοήσουν την βούληση μιας κυβέρνησης. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την βούληση ενός λαού να ζήσει, να ζήσει με αποφασιστικότητα, να πάρει τη ζωή στα χέρια του.

Σήμερα η δημοκρατία κερδίζει το φόβο. Η αποφασιστικότητα του λαού μας νικάει, από ότι φαίνεται, την προπαγάνδα του φόβου. Είμαι βέβαιος ότι από αύριο θα έχουμε ανοίξει ένα δρόμο για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Έναν δρόμο επιστροφής στις ιδρυτικές αξίες της Δημοκρατίας και της αλληλεγγύης στην Ευρώπη, στέλνοντας ένα μήνυμα ισχυρής αποφασιστικότητας, όχι μόνο να μείνουμε, αλλά και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη. Να προκόψουμε, να δουλέψουμε ως ίσοι απέναντι σε ίσους.

Ας κάνουμε, λοιπόν, αυτή την πράξη της ισχυρής βούλησης, αυτή την πράξη τη γιορτινή της Δημοκρατίας, πράξη αποφασιστικότητας για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

Είμαι πολύ αισιόδοξος, γεια σας.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=V4OX1Prx1Vc”]

left.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με ελικόπτερο Super Puma διασώθηκε γερμανίδα τουρίστρια στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Μία 51χρονη Γερμανίδα τουρίστρια τραυματίστηκε σοβαρά το μεσημέρι της...

Η σύλληψη των Τούρκων σε βίλα στα Χανιά αποκάλυψε τον αρχηγό συμμορίας, Ramazan Baygara

Συνελήφθη στην Αθήνα ο 29χρονος Ramazan Baygara, Τούρκος αρχηγός διαβόητης...